GÜNDEM

Kamu harcamalarına sıkı takip

Kamu harcamalarında yapay zeka dönemi. Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle tasarruf tedbirleri açıklandı. Yakın takip ise yapay zeka ile yapılacak. Başlatılan proje ile kamudaki tüm harcama ve ödeme kalemleri yapay zeka destekli olacak.

Abone Ol

Kamu maliyesinde yapay zeka dönemi başlıyor. Erken uyarı istemiyle kamu harcamaları yakından takip edilecek. Gereksiz harcamaların önüne geçilecek.

YAPAY ZEKA İLE TAKİP EDİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda muhasebe ve ileri analitik projesini başlattıklarını duyurdu. Proje ile tüm kamu giderleri yapay zeka tarafından takip edilecek. Başta ödeme, emanet, tahsilat, mali istatistik harcama, maaş, taşınır gibi platformlardaki kullanım senaryoları yapay zeka tarafından izlenecek. Risk odaklı mali denetim alt yapısı oluşturulacak.

HEDEF VERİMSİZ ALANLARI TASFİYE

Hedef verimsiz harcama alanlarının tasfiye edilmesi. Projenin iki ay içeresinde ön hazırlıkları tamamlanacak. 12 ay gibi kısa bir süre içeresindeyse kamudaki tüm harcama ve ödemelerin yapay zeka destekli yapılması planlanıyor. Proje, TÜBİTAK bilgem ile birlikte yürütülecek.