Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), icradan alınan arabaların muayene borçlarına ilişkin yeni bir tavsiye kararı verdi. KDK, eski döneme ait borcun eski malikten alınması gerektiğini ifade etti.

KDK'YA BAŞVURDU

Bir kişi icraya konulan araç satın aldı. Ancak aracın yeni sahibi muayene sırasında aracın geçmiş dönem muayene borcu bulunduğunu fark ederek gecikme bedeli ile beraber 25 bin 362 liralık borcu ödedi.

Emekli maaş farkı ortadan kalkıyor! Emeklilik dilekçesi verecek herkesi ilgilendiriyor: Hükümet harekete geçti Emekli maaş farkı ortadan kalkıyor! Emeklilik dilekçesi verecek herkesi ilgilendiriyor: Hükümet harekete geçti

Aracın yeni sahibi ise KDK'ya başvuru yaparak muayene borcunun aracın eski sahibi tarafından ödenmesi gerektiğini ifade ederek ödediği bedelin iadesini istedi.

ESKİ MALİK ÖDEMELİ

KDK başvuruyu inceledikten bedelin başvurucuya iadesi ve mevzuatta düzenleme yapılması adına Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına tavsiye kararı verilmesine hükmetti.

KDK'nin kararında, "başvurucunun aldığı aracın gecikmiş muayene ücretinin eski malik dönemine ait olduğu, bu nedenle eski malikten tahsil edilmesi gereken bedelin satın alandan tahsil edilmesinin doğru olmadığı" denildi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ