CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hala pes etmiş değil. Ankara'daki ofisinde hem genel siyaset hem de CHP'nin iç siyaseti ile yakından ilgilenmeye devam ediyor. Peki Kılıçdaroğlu'nun hesabı ne? CHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre Eylül ayındaki CHP Kurultayı'nda doğrudan kendisi aday olmayacak, ancak CHP Genel Başkanı Özel'e karşı delegelerin bir kısmının imzasıyla aday gösterilecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN 500 İMZA CEBİNDE

Burada Kılıçdaroğlu için imza verecek delege sayısı kritik önemde olacak. 500 civarında imza cepte görülüyor. Ancak Kılıçdaroğlu, 800'ün üstünde imza toplamayı hedefliyor. Zira aksi bir durumda aday olup güç konsolidasyonu sağlayamazsa geçmişte kendisine karşı aday olup partiden ayrılmak zorunda kalan muharrem ince ile aynı kaderi paylaşabilir.

YAVAŞ, KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDA

Bu süreçte gözler 16 Ağustos'taki Hacı Bektaş Veli anma törenlerinde olacak. Zira CHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre burada Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in izlediği politikalara karşı isyan bayrağını açacak. Bu süreçte en büyük destekçilerinden birinin İmamoğlu'na karşı mevzi kazanmaya çalışan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğu iddia ediliyor. O dönem hatırlarsanız, Kılıçdaroğlu Yavaş ile görüşürken İmamoğlu'na randevu vermemişti.

DELEGEYE DUYGUSAL TEŞVİKLER!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise seçimli kurultay ile hem seçimde yakaladığı rüzgarı yelkenlerine yönlendirmek hem de İmamoğlu vesayetini hafifletmek istiyor. Özellikle 60 parti meclis üyesinde yeni bir ağırlık kazanmak hem Kılıçdaroğlu hem de İmamoğlu'nın gücünü Parti Meclisi'nde dizginlemek istiyor. Ancak kongrede siyasal rüzgar kadar duygusal rüzgarlar da önemli. Özellikle bazı delegelerin duygusal teşviklerle yönlendirilmesi, oyunun rengini değiştirmesi ihtimali var. Kılıçdaroğlu da böyle devrilmişti. Bu süreçte de İmamoğlu'nun eli güçlü görünüyor.

İMAMOĞLU ETKİSİ KIRILIR MI?

ABD Lübnan’daki Patlamalara Karışmadığını Açıkladı ABD Lübnan’daki Patlamalara Karışmadığını Açıkladı

Ancak her ihtimalde Kılıçdaroğlu ve Özel'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun parti içindeki etkinliğinde, siyaseti dizayn çabalarından rahatsızlık duyduğu ve bu Kongre'de CHP'de İmamoğlu etkisini kırılacağı konuşuluyor. Ama her şartta eylül ayında CHP'yi fırtınalı günler bekliyor.

Editör: UHA HABER MERKEZİ