GÜNDEM

Köfteci Yusuf olayı, Tarım Bakanı'nı koltuğundan edebilir! 'Yerine o isim geri gelecek...'

AK Parti içinde, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın özelikle Köfteci Yusuf olayına ilişkin yoğun eleştiriler aldığı belirtilirken yerine tekrar Vahit Kirişci'nin getirileceği öne sürüldü.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın kabine revizyonu sinyali vermesinin ardından, AK Parti ve TBMM kulislerinde yeni bakan isimleri hızla gündeme gelmeye başladı. Gıda denetimlerinde ürünlerinde domuz eti tespit edildiği belirlenen ancak daha sonraki çıkan tartışmalarda bunun kasten yapıldığı iddia edilen Köfteci Yusuf olayının ardından, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın değiştirilecek bakanlar arasında olduğu konuşuluyor.

Gerçek Gündem'in haberine göre Erdoğan’ın bu revizyonu, ay sonunda yapılacak AK Parti MYK toplantısından önce gerçekleştirebileceği konuşuluyor.

AK Parti ve Meclis kulislerinde performans açısından yapılan değerlendirildiğinde yerini kaybetmesi muhtemel isimler arasında ilk başta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yer aldığı iddia ediliyor.

KÖFTECİ YUSUF OLAYI

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın değiştirilecek bakanlar arasında olduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Yumaklı'nın, özelikle Köfteci Yusuf olayına ilişkin, AK Parti içinde yoğun eleştirildiği dile getiriliyor. Marka değeri en az 2 milyar doları olan ve yaklaşık 12 bin kişinin istihdam edildiği bir Türk markası üzerinde tartışmalı bir durumun oluşmasının Yumaklı’nın koltuğundan edeceği yönünde yorumlar yapılıyor. Yumaklı'nın yerine Tarım ve Orman Bakanlığı’na Vahit Kirişci'nin tekrar getirileceği öne sürülüyor.

BERAT ALBAYRAK YENİ KABİNEDE Mİ YER ALACAK?

Yeni kabinede eski Bakan Berat Albayrak’ın da yer bulabileceği iddia ediliyor. Albayrak’ın bu defa Enerji Bakanı olarak görev alacağı konuşulan kulislerde, İçişleri Bakanlığı için Efkan Ala ve Ali İhsan Arslan’ın ismi, Adalet Bakanlığı için ise Hayati Yazıcı ve Bülent Turan’ın ismi öne çıkıyor.

KİMLERİN YERİNİ KORUMASI BEKLENİYOR?

Kulislerde yapılan değerlendirmelerde üzerinde uzlaşılan ve yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesinde ismi yer alması beklenen isimler şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler,

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu.