GÜNDEM

Liseli Emir ve Uğurcan Karadeniz'de kayboldu, son görüntüleri ortaya çıktı

TRABZON'un Beşikdüzü ilçesinde dün liman mevkiinde fırtınada oluşan dev dalgalara karşı fotoğraf çekmek isterken denizde kaybolan 2 lise öğrencisini arama çalışmaları sürüyor.

Abone Ol

Olay, dün öğle saatlerinde Beşikdüzü ilçesi Liman mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fotoğraf çektirmek için limana gelen Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencisi Emir Berke Aşık (16) ve Uğurcan Korkmaz (16) aniden gözden kayboldu.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığına bağlı DEGAK Özel Timi-02 Komutanlığı, deniz polisi ve AFAD ekiplerince arama çalışmalarına başlandı.

 Hava şartları nedeniyle güçlükle sürdürülen arama çalışmalarının ikinci günü sabahın erken saatlerinde tekrar başladı. 40 kişilik bir ekiple sürdürülen arama çalışmalarında dalgıçlar tarafından bölge didik didik aranıyor.

Son görüntüleri uzaktan çekilen cep telefonu kamerasında

Öte yandan gençlerin dalgalar kapılmadan önceki son görüntüleri uzaktan çekilen bir cep telefonu görüntüsüne yansıdı. 

Gençlerin bayrak direğinin yanında yanyana bulundukları gözlendi.

 Trabzon Valisi Aziz Yıldırım arama çalışmalarını inceledi. Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Aytaç Bayırlı’dan arama çalışmaları ile ilgili bilgiler alan Vali Yıldırım, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Üzgünüz. Ne söylesek boş"

“Üzgünüz. Ne söylesek boş” diyen Vali Yıldırım, “İki tane evladımız dün okula gelmediler bildiğimiz bu. Dün iki gencimizin de burada dışarıdan vuran dalgalar ile liman içerisine düştüğünü gören tanıklar var. Kurtarma çabası içerisine girenler olmuş. İki olay birbirine çok benziyor. Büyük bir ihtimalle dün Fen Lisesine gelmeyen iki öğrencimizin olduğunu düşünüyoruz. Hakikaten çok üzgünüm. Ama şuanda onlar için neler yapabileceğimize bakıyoruz. 

-Dalgıçlarımız dünkü hava koşullarının ve deniz dalgalarının hiçte uygun olmamasına rağmen kendi hayatlarını hiçe sayarak onları arayıp bulabilme, kurtarabilmek için çaba sarf ettiler. Dün yine AFAD vasıtasıyla farklı illerden arama kurtarma için gerek ekipman gerek ekip gerekse de dalgıç istedik onlarda bugün geliyorlar. Hep birlikte bir taraftan Sahil Güvenliğimiz bir taraftan polis dalgıçlarımız bir taraftar AFAD ekiplerimiz ile deniz düşen iki vatandaşımızı arama çalışmalarına devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki buluruz. Ama burası Karadeniz” dedi.

Vali Yıldırım daha sonra denizde kaybolan Uğurcan Korkmaz’ın babası Kamil Korkmaz ile görüştü. 

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Altınpınar köyünde yaşadığı öğrenilen ailenin hüzünlü bekleyişi sürüyor.