DÜNYA

Lübnan'a kara harekatı başladı: ABD'den İsrail'e tam destek, İran'a uyarı! Hizbullah misillemelerini sürdürüyor

İsrail, Lübnan'a karşı kara harekatını başlattı. İsrail askerleri, sınır bölgesinden tanklarla giriş yaptı. 'Kuzeyin Okları' adı verilen operasyonun 'kısıtlı, lokal, hedefli' olacağı belirtildi. Hizbullah, İsrail'e karşı misilleme saldırılarını roketlerle sürdürürken, ABD'den İran'a uyarı geldi. İsrail'e tam destek veren ABD, silah tedariki de sağlamak için harekete geçti. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

Abone Ol

01.10.2024 08:50

İSRAİL BOMBALADI: ÇOCUKLAR DAHİL 10 KİŞİ ÖLDÜ

Lübnan​ resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail'e ait savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Ed-Davudiye beldesinde bir evi bombaladı. Saldırıda aynı aileden aralarında çocukların da olduğu 10 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kaydedildi.

01.10.2024 08:30

ABD​ SİLAH DESTEĞİ SAĞLAYACAK

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Biden yönetimi Orta Doğu'ya birkaç bin ek asker ve daha fazla savaş uçağı konuşlandıracak. Pentagon sözcüsü Sabrina Singh, hava savunma birimlerini de içeren (F-16, F-15E ve F-22 savaş uçakları ve A-10 saldırı jetleri uçuran filolar) güçlerin halihazırda yüksek alarmda olan on binlerce Amerikan personeline ekleneceğini söyledi.

01.10.2024 07:30

ABD'DEN İSRAİL'E TAM DESTEK

Beyaz Saray, İsrail'in Güney Lübnan'a yönelik kara harekatının, ülkenin kendini savunma hakkıyla uyumlu olduğunu düşünüyor. Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü yaptığı açıklamada "İsrail'in vatandaşlarını tehdit etmek için kullanılabilecek Hizbullah​ altyapısını yok etmek için sınırlı operasyonlar yürüteceğini anlıyoruz. Bu, İsrail'in vatandaşlarını savunma ve sivilleri güvenli bir şekilde evlerine geri döndürme hakkıyla uyumludur" ifadelerini kullandı ve İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediklerini vurguladı.

01.10.2024 06:30

İSRAİL, HİZBULLAH'IN ÖZEL GÜÇLERİNİ İMHA ETMEK İSTİYOR

Askeri analist Elijah Magnier Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, İsrail'in kara operasyonunun amacının Güney Lübnan'daki Hizbullah özel güçlerini kuşatıp ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Magnier açıklamasında "Açık kaynaklı istihbarattan, İsraillilerin en az 18 tugay hazırladığını anlıyoruz. Yani 70.000 ila 100.000 askerden bahsediyoruz. Hizbullah'ın yapısına bakarsak, grubun gücü, füze birlikleri ve özel kuvvetlerden geliyor. İsrail, füze birliklerinin çoğunu veya en azından yüzde 60-70'ini yok ettiğine inanıyor. O yüzden şimdi konuşlandırılmış özel kuvvetleri yok etmek istiyorlar" dedi.