DÜNYA

Lübnan'dan İsrail'e karşılık! Hizbullah 150 roketle saldırdı

İsrail, Hizbullah'ın Lübnan'dan ülkenin kuzeyine 150 roket ateşlediğini ve roketlerden bazılarının düşürüldüğünü bildirdi.

Abone Ol

İsrail ile Lübnan​'daki Hizbullah​ Hareketi arasında tansiyon tırmanmaya devam ediyor. İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine yönelik yoğun saldırılarına Hizbullah'tan misilleme geldi. İsrail Savunma Kuvvetleri'nden (IDF) açıklama geldi. Açıklamada, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 60 roket atıldığı ifade edildi.

Ülkenin kuzeyindeki Safed şehri ve Celile bölgesi ile çok sayıda yerleşim yerinden siren sesleri duyulurken, roketlerden bazılarının havada imha edildiği aktarıldı. Daha sonra Hizbullah tarafından 70 roket daha ateşlendiği, bazılarının düşürüldüğü bildirildi.

Son olarak İsrail'in kuzeyindeki Meron Dağı bölgesine 20 roket daha fırlatıldığı kaydedilen açıklamada, Hizbullah'ın şu ana kadar 150 roket ateşlediği vurgulandı.

İSRAİL LÜBNAN SINIRINA SAVAŞ PLANINI ONAYLADI

Beklenen saldırı öncesi İsrail'deki sivillerden sığınaklara yakın noktalarda bulunmaları istenmişti. Safed kenti, Celile'deki birçok kasaba ve Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki Ortal'da Lübnan'dan roket ateşleneceği yönünde uyarı sirenleri çalmaya başlamıştı.

Öte yandan dün İsrail'de Lübnan sınırına ilişkin savaş planının onaylanmasının ardından savaş uçakları Lübnan'a doğru havalandı, Hizbullah'a ait 30 füze platformu, altyapı hedefleri ile İsrail'e ani bir saldırı için hazırlanmış 150 füze rampasının, bazı binaların ve bir silah deposunun vurulduğu açıklandı.