Yol verme kavgasında balkondaki vatandaş vuruldu Yol verme kavgasında balkondaki vatandaş vuruldu

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu Hatay’da yaşanan yıkım nedeniyle eleştirilen Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın CHP PM tarafından yeniden aday gösterildi.

Depremlerde en büyük yıkıma uğrayan şehirlerden biri olan Hatay’da, mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş yaptığı açıklamalarıyla eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na mevcut Başkan Lütfü Savaş'ın aday gösterilmesiyle ilgili tepkiler üzerine CHP Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde açıklama yaptı.

LÜTFÜ SAVAŞ'IN ADAYLIĞI GERİ ÇEKİLECEK Mİ?

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yücel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak mevcut Başkan Lütfü Savaş'ın açıklanmasının tepkilere neden olduğunun ifade edilmesi ve adaylıktan geri çekilip çekilmeyeceğinin sorulması üzerine, "Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, partimizin yetkili kurullarınca büyük bir titizlikle, gerekli incelemeleri, değerlendirmeleri yapıldıktan sonra adaylaşmıştır. Geri çekilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Hatay'da büyük acılar yaşandı; bu yaraların, bu yıkımın tamir edilmesi konusunda CHP, Büyükşehir Belediye Başkanımız gereken her türlü fedakârlığı göstermiştir, bundan sonra da gösterecektir" diye yanıt verdi.

tv100 YAYININDAKİ SÖZLERİ GÜNDEM OLMUŞTU

Savaş’ın yeniden aday gösterilmesi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, tv100'de Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum programında söylediği ”Hatay’da vereceğimiz karar çok tarihi bir karar olacak. Bir şehirde yıkım yaşanıyorsa o şehirde herkesin sorumluluğu vardır.” sözlerini tekrar gündeme getirdi ve sosyal medyadan tepki yağmıştı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ