Deprem sonrası uzman isim uyardı! Bölgenin aktifliği sürüyor Deprem sonrası uzman isim uyardı! Bölgenin aktifliği sürüyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 10.46'da merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Saat 10.46'da meydana gelen depremin derinliği 10 kilometre olarak ölçüldü. Korkutan deprem Diyarbakır ve Elazığ'da da hissedildi. Kandilli'den yapılan açıklamada depremin büyüklüğünün 6 olduğu belirtildi.

5 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Valilik tarafından yapılan açıklama sonrasında Elazığ, Malatya Adıyaman, Batman ve Şanlıurfa'da okullar bugün için 1 günlüğüne tatil edildi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya'da ve çevre illerde hissedilen deprem sonrası "Saha taramalarımız başladı şuan için olumsuz bir durum yok. Tüm eğitim kurumlarımız tahliye edildi eğitime 1 gün ara verildi" dedi.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Şu ana kadar herhangi bir ihbar yok. Bir binadan korkup atlayanlar var. Onlarla ilgili müdahaleler sürüyor. Can kaybı söz konusu değil. Büyük bir panik havası olmasa da vatandaşlarımız binaları terk etti. Can kaybı yok bu en büyük tesellimiz. Ekiplerimiz sahada. Yıkımla ilgili herhangi bir durum yok. Elazığ'da okullar 1 günlüğüne tatil edildi." açıklamasında bulundu.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, X hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün Malatya’da meydana gelen ve İlimizde de hissedilen deprem nedeniyle resmi ve özel eğitim kurumlarının bütün kademelerinde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadelerini kullandı.

Adıyaman Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem dolayısıyla ilimiz genelinde 16 Ekim 2024 tarihi itibariyle resmi, özel ve yaygın eğitim kurumlarının tüm kademelerinde eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir."

Batman Valisi Ekrem Canalp, "Bugün Malatya ilinde meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle okullarımız öğleden sonra tatil edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." diyerek okulların tatil edildiğini duyurdu.

Editör: UHA HABER MERKEZİ