Malatya'dan gelen deprem haberi son yaşanan ve 'Asrın felakati' olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremini hatırlattı. Büyük korku ve paniğe neden olan depremin AFAD tarafından merkez üssü Kale ilçesi büyüklüğü ise 5.9 büyüklüğünde ölçüldüğü açıklandı. 

BAŞKA İLLERDE HİSSEDİLDİ

5,9 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ'da da hissedildi. Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da 3 binada kısmi çökme meydana geldi. Malatya Valisi Seddar Yavuz, deprem sırasında yüksekten düşme gibi nedenlerle 4 kişinin yaralandığını bildirdi. Şanlıurfa'da da bir evin balkonunun çökmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

5 İLDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Malatya, Elazığ, Adıyaman, Batman ve Şanlıurfa'da eğitime bir gün ara verildi. Malatya Valiliği, eğitime bugün verilen aranın yarın da devam edeceğini duyurdu. Konu ile ilgili Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; "İlimiz genelinde örgün, yaygın ve özel öğretim kurumları dahil olmak üzere 17.10.2024 (Perşembe) tarihinde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

DEPREMDEN YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Acılı baba, ağaca asılı halde bulundu! Acılı baba, ağaca asılı halde bulundu!

Malatya'nın, Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Bir apartmanın 10’uncu katında depreme yakalanan temizlik işçisinin dinlediği gürültü sonrası "La ilahe illallah” diyerek kaçtığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ