GÜNDEM

Manisa Salihli'de orman yangını

Yurdun dört bir yanından orman yangını haberleri gelmeye devam ediyor. Bu kez Manisa'nın Salihli ilçesinden yükseldi alevler. Bölgede tedbir amaçlı iki mahalle boşaltıldı. Ekipler gece boyunca yangına müdahale etti.

Abone Ol

Yangın önceki gün öğle saatlerinde Salihli ilçesindeki Yağbasan Mahallesi yakınlarında ormanlık alanda başladı. Kısa sürede bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. 5 uçak, 4 helikopter, 12 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 3 dozer yangını söndürmek üzere göreve başladı. Havanın kararmasıyla hava araçları çalışmalara ara verdi. Söndürme çalışmalarında ekiplerin yangına müdahalesi karadan aralıksız devam etti.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın kırsal Yağbasan ve Karasavcı mahallelerine yöneldi. Ekipler, 65 hanede 200 kişinin yaşadığı Karasavcı mahallesi ile 80 hanede 230 kişinin yaşadığı Yağbasan Mahallesi'ni tedbir amaçlı tahliye etti. Yangın nedeniyle bazı evler tamamen yandı. Bazı büyükbaş ve küçükbaşlar telef oldu, tarım arazileri zarar gördü. Yangın sabah saatlerinde hava araçlarının da desteğiyle kontrol altına alındı. Ayrıca İzmir, Mardin, Uşak, Aydın ve Balıkesir'de ormanlık alanlarda çıkan yangınlar ise kontrol altına alındı.