GÜNDEM

Mansur Yavaş'tan CHP'ye dikkat çeken uyarı! 'İç tartışmalar yerine…'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, partisine yönelik olarak, "İç tartışmalar yerine toplumun sorunlarıyla ilgilenmesi ve dikkat çekilmesi lazım" uyarısında bulundu. Mansur Yavaş, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna da yanıt verdi.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin iktidar Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve genel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. CHP'nin iktidar olabilmesi için hata yapılmaması gerektiğine vurgu yapan Yavaş, "Partide karışıklık, rekabet görüntüsünün verilmemesi gerek. CHP vatandaşa neler vaat ediyor onlara odaklanılması lazım. İç tartışmalar yerine toplumun sorunlarıyla ilgilenmesi ve dikkat çekilmesi lazım. Bunların da gündem olmasının sağlanması gerekiyor” diye konuştu.

Sokakta yurttaşların yaşadığı ağır sorunlar olduğunu vurgulayan Yavaş, “İnsanlar hiçbir şey alamıyor. Çiftçi ürettiğini satamıyor, burada da pahalı geliyor alamıyor. Dolayısıyla kriz büyük. Vatandaş bu durumda zaten AKP’den kopmuş olması lazım ama size de güveniyor olması gerek. Eğer oradan kopup size güvenmezse sandığa gitmeyecek” dedi.

'BELEDİYELER ÖNEMLİ BİR FIRSAT'

Cumhuriyet'in haberine göre, Yavaş, insanların güveninin kazanılması için belediyelerin önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. 2019 yılında 11 büyükşehrin kazanıldığına işaret eden Yavaş, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sonuç ortada. İnsanlar bize yetki verdikten sonra ‘iyi ki bunlar seçildi’ deyip oyları artırarak tekrar seçtiler. Hep bir korku siyaseti yapıyorlar. Diyorlar ki biz gidersek hiç maaş alamazsınız. Yurttaşların bir denemesi lazım. Belediyeler güzel idare ederse halk mutlaka bizi deneyecektir.”Olası bir CHP hükümetinde yurttaşları memnun edebilecek formülün “Açıklık, şeffaflık, hesap verilebilirlik” olduğunu söyleyen ABB Başkanı, “Dünya bunu böyle çözmüş. İsme göre değişmez bu işler. Bu paralar bize emanet edilen paralardır. Bunların hesabını vermemiz, doğru yolda harcamamız lazım. Artık bu mantığın sağlanması lazım” dedi.