1,2 milyondan fazla 8’inci sınıftan mezun öğrenci için lise tercihleri yarın saat 17.00’de sona erecek. Tercih işleminde bulunmayan öğrencilerin kayıtları il ve ilçe komisyonları tarafından otomatik yapılacak.

Yerleştirme sonuçları 22 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak. Aynı gün okullardaki boş kontenjanlar da açıklanacak.

1,2 milyondan fazla 8'inci sınıftan mezun öğrenci için lise tercihleri maratonu yarın saat 17.00'de sona erecek. Tercih işleminde bulunmayan ya da tercih yaptığı halde herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin kayıtları Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından oluşturulan il ve ilçe komisyonları tarafından otomatik yapılacak.

Lise tercihleri için yarın son gün! Tercih yapmayanlar açık liseye düşecek - 2. Resim

Heyecanla beklenen yerleştirme sonuçları 22 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak. Aynı gün okullardaki boş kontenjanlar da kamuoyuna duyurulacak. 22-26 Temmuz tarihleri arasında da yerleştirmeye esas 1'inci nakil tercih başvuruları alınmaya başlanacak. 29 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında da 2'nci nakil dönemi gerçekleşecek.

Lise tercihleri için yarın son gün! Tercih yapmayanlar açık liseye düşecek - 3. Resim

Bakan Yusuf Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama! Bakan Yusuf Tekin'den öğretmen atamalarıyla ilgili açıklama!

ÖNCELİK LGS'NİN OLACAK


Öncelikli olarak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile öğrenci alan liselerde yerleştirmeler yapılacak. LGS ile bir okula yerleşemeyen öğrenciler, önce yerel yerleştirme tercihlerine yerleştirilmeye çalışılacak. Yerel yerleştirme ile bir okula yerleşemeyen öğrenciler varsa pansiyonla okul tercihlerine yerleştirilmeye çalışılacak.

Lise tercihleri için yarın son gün! Tercih yapmayanlar açık liseye düşecek - 4. Resim

KİMLER NAKİL BAŞVURUSU YAPABİLECEK?


Hiçbir tercihine yerleşemeyen adaylar. Bu adayların hem yerel yerleştirme hem merkezi yerleştirme hem de pansiyonlu okullar için tercih yapabilecekler. LGS ile bir okula yerleşmiş olan öğrenciler yeniden merkezi yerleştirme tercihi yapabilirler. Yeni tercihlerinden herhangi birine yerleşemeyen adayların kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda devam eder. Yerel yerleştirmeyle bir okula yerleşen öğrenciler merkezi yerleştirme için başvuruda bulunabilirler, yerleşemezlerse kayıtları daha önce yerleştirildikleri okulda kalır.

Editör: UHA HABER MERKEZİ