Trenin çarptığı kadın hayatını kaybetti Trenin çarptığı kadın hayatını kaybetti

31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdariler Genel Seçimi için siyasi partilerin aday çalışmaları hız kazanırken; bazı belediyelerde isimler netleşmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde aday olan isimler büyük bir merakla bekleniyor. AK Parti 'İstanbul muradına kavuşuyor' sloganıyla Murat Kurum'u İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterirken; CHP'nin adayı ise, yeniden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Megakent için diğer bir isim ise; Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş oldu. Demirtaş, DEM Parti'den İBB adaylığı için yeşil ışık yakarak; CHP ile olan işbirliklerine 'aba altından sopa' gösterdi. 

MEHMET SEVİGEN ADAY MI OLUYOR?

Yerel seçimlerde İstanbul için konuşulan bir diğer isim ise eski CHP'li milletvekili ve Devlet eski Bakanı Mehmet Sevigen. Sevigen'in Memleket Partisi'nden İBB için aday olacağı iddia edildi. Olay iddia kulisleri hareketlendirirken; konuyla ilgili Mehmet Sevigen'den henüz bir açıklama gelmiş değil. 

Gece yarısı X hesabından paylaşım yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 'Aylardır konuşmuyorum, sabrettiniz. Cuma gününe kadar daha sabretmenizi rica ediyorum. Her şey Memleket için' ifadelerini kullandı. İnce'nin CHP'den beklediği teklifi alamadığı ve aday çıkaracağı konuşulmaya başlandı.

Memleket Partisi kaynaklarına göre ise; eğer seçime girme kararı alınırsa İstanbul adaylarının Mehmet Sevigen olması neredeyse kesin.

Muharrem İnce'nin çekilmesine rağmen Cumhurbaşkanlığı seçiminde İstanbul'dan 100 bin oy aldığını hatırlatan kaynaklar, Mehmet Sevigen'in de Memleket Partisi'nin adayı olarak yerel seçimde yarışa etki edebilecek bir isim olduğu yorumunu yapıyor.

Mehmet Sevigen Memleket Partisi'nin İstanbul adayı mı olacak? Olay iddia...

MEHMET SEVİGEN KİMDİR?

Mehmet Sevigen, 4 Temmuz 1954'te Malatya Arapkir'de doğdu. Babasının adı Mevlüt, annesinin adı Fatma'dır. İş Adamı; Vefa Lisesi'ni bitirdi. Amatör ve profesyonel olarak futbol oynadı.

19, 20 ve 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 52. Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 22. Dönem'de Küba Dostluk Grubu Üyesi ve 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Mehmet Sevigen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Mehmet Sevigen Memleket Partisi'nin İstanbul adayı mı olacak? Olay iddia...

Öte yandan Mehmet Sevigen CHP'nin özellikle son dönemdeki politikalarını çeşitli TV programları ve mecralarda eleştirmiş ve yorumlarda bulunmuştu. 

CHP VE DEM Parti'nin ilişkisine sert çıkmıştı

Cumhuriyet Halk Partisi''nin 12 askerimizin şehit olmasının ardından TBMM'de yapılan ortak bildiriye imza atmaması tepki ile karşılanmıştı. Sevigen de konu ile ilgili sessiz kalamadı ve 'Böyle bir kararı beklemiyordum. Beklemek de mümkün değil. 12 askerimizi kaybettik, yaralılarımız var. Kolay değil... Onlar cephede savaşırken seçtiğiniz insanlar destek olsun. Bize ne oldu? CHP'yi tanıyamıyorum. Daha önce biz de bildiri hazırlıyorduk, ayrı gayrı yok. Mühim olan o mecliste birlik olmak. Kendilerini o tarafa yönlendirmişler. DEM Parti, dünkü kongrede siz barışı sağlayamazsınız Trakya'da da Adana'da da rahat olamazsınız diye Türkiye'yi tehdit ediyor.' ifadelerini kullandı. 

Sevigen'in açıklamaları şu şekilde;

'ÖNCE İMZALA SONRA HESAP SOR'

Bizimkiler pişman oldular da sonradan bunu yaptılar. Toplumdan tepki gördüler. O bildiriyi daha önce biz hazırlardık. Her gün bir parti hazırlıyor. Daha önce AK Parti hazırlamış. Bu bildiriyi de İYİ Parti hazırlamış, onlar kaleme almış. Orada grup başkanvekilleri giderler arka tarafta düzeltmesi gereken yer varsa düzeltirler. Otururlar konuşurlar. Siyaset böyle yapılırdı eskiden ortak davalar içerisinde. Orasını imzala sen şimdi kardeşim. Orayı imzalayacaksın ondan sonra sen hükümete ne hesap soracaksan soracaksın. Yas mı tutmak istiyorsun? Önce hükümete diyesin ki 'Yas tutmuyor musun kardeşim?' CHP il, ilçe başkanları, genel merkez bayrakları yarıya indirin. Genel başkansın, babayiğitsin ya bu ülkeyi savunuyorsun.

'MEHMETÇİĞİN TEK İSTEDİĞİ...'

Orası peygamber ocağı. Biz askeri gördük mü titrerdik, ağlardık. Askere gittiğimiz zaman biz o elbiseyi giymek için can atardık, yarış ederdik. Böyle bir peygamber ocağından geliyoruz. O çocuklar orada savaşıyor, karın altında eksi 10 derecede. Yarın tekrar başlayacaklar. Gece yatıyorlar, baskın oluyor. Bir şey istemiyorlar. Sadece 'Türkiye olarak arkamızda olun, ortak olun. Bizi destekleyin. Bizim yaptığımız işin bize anlatın. Bizim önemli bir insan olduğumuzu ifade edin. Yaptığımız işin önemli olduğunu anlatın' diyor çocuklar. Canlarını veriyorlar, başka bir şey istemiyorlar.

'PARTİM İÇİN ÜZÜLÜYORUM, BUNLAR İÇİN DEĞİL'

Koskoca CHP'nin kurucusu Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın, Ecevit'in, Baykal'ın koltuğunda oturan Kemal Bey'i de söylüyorum ondan daha beter olacaklar. İnanın partim için üzülüyorum, bunlar için değil. Bunlar gelip geçici. Bu ülkeye, CHP'ye büyük yazık yapıyorlar. İnanın bana yazık oluyor. Ana muhalefet olmadan Türkiye'de demokrasi olmaz. Bütün diktatörlüklerde iktidar vardır. Ama yalnız demokrasilerde muhalefet partileri vardır. Yok etmeye çalışıyorlar. At imzanı hesap sor. Savunma Bakanı'nı çağırıp, 'Gel buraya kardeşim, hesap ver Meclis'te' dersin.

'CHP TÜRKİYE'YE REZİL OLDU'

Bir siyasetçi için en kötüsü yuhalanmasıdır. CHP bildiriye imza atsa bunu tartışmazdık.

'GELEN GİDENİ ARATIYOR'

Kemal Kılıçdaroğlu olsa o bildiriye imza atardı.

'İMAMOĞLU DEM'DEN DESTEK BEKLİYOR'

İmamoğlu'nun bildiriyle alakalı sesi hiç çıkmıyor. Çünkü seçim var, çünkü DEM Parti'den destek istiyor.

HER ŞEY DEM İLE SEÇİM İTTİFAKI İÇİN Mİ?

Utanmadan desinler 'Biz ittifak yapıyoruz' diye.

CHP VE DEM PARTİ KİMİN YANINDA?

PKK'ya terör örgütü diyemiyorsan çok oy kaybedersin.

'BU TAVIR ÖZEL'E SEÇİM KAYBETTİRİR'

Başkanlığın ilk 2 ayı çok önemlidir. Farkında değiller, bu büyük oy kaybettirecek.

'CHP'DE BÜYÜK KAVGA ÇIKACAK'

Seçilmeyen belediye başkanlıkları büyük kavga çıkartacak.

'CHP'LİLER 'BİZ YANLIŞ YAPTIK' DİYOR'

Parti içinden bildiriye imza atılmamasına tepki var. Eğer imza atılsaydı CHP'nin eli çok güçlenecekti.

'ASKERLERİN CESARETİNİ KIRAMAZSINIZ'

Kimsenin onların cesaretini kırmaya hakkı yok.

'ÖZEL SADECE İSTANBUL İÇİN UĞRAŞIYOR'

Özel'in bildiri sonrası açıklamaları oy almak için.

'İMAMOĞLU KAYBEDERSE HİÇ ŞAŞIRMAM'

Ekrem Bey cumhurbaşkanı olmayı kafasına koymuş. Kaybederse CHP Genel Başkanlığı'na oynayacak.
 

Editör: UHA HABER MERKEZİ