Dijital TL için çalışmalar devam ediyor.

O ÇALIŞMALAR HANGİ AŞAMADA?

Sorunun yanıtını Merkez Bankası, yayımladığı raporla verdi.

O raporda, birinci faz pilot test çalışmaları çerçevesinde belirli lokasyonlarda pilot uygulama testlerinin gerçekleştirilmesi ve testler sonucunda kullanıcı deneyimi ile sistem performansının ölçülmesi amaçlandığı paylaşıldı ve "Dijital Türk Lirası nihai mimarisi ve tasarımı üzerinde çalışmalar sürmektedir. Olası tasarım seçeneklerinin sonuçları ve Dijital Türk Lirasına ilişkin iktisadi, hukuki ve mali gereksinimleri karşılayıp karşılamadığına dair değerlendirmeler devam etmektedir. Değerlendirmelerin sonucunda tedavüle ilişkin karar verilecektir." ifadelerine yer verildi.

TOKİ'den indirim imkanı! Bakan Kurum indirim oranını duyurdu TOKİ'den indirim imkanı! Bakan Kurum indirim oranını duyurdu

Dijital TL'sı çalışmalarında FAZ -1'de temel bileşenler ve deney ortamları ele alınıyor. FAZ-2'de akıllı ödemeden çevrimdışı ödemeye kadar hedeflenen bütün gereksinimler, FAZ-3'te ise tedavül kararı aşaması ve yaygınlaştırma üzerinde çalışılıyor.

DİJİTAL PARA BİLGİSİ NASIL SAKLANABİLİR?

Bunun birden fazla yolu var. Harcanmamış işlem çıktısı modeli ve hesap yani bakiye modeli.

İlk model yani harcanmamış işlem çıktısı modeli, fiziksel paranın çalışma şekline, hesap modeli ise banka hesapları arasındaki transfer işlemlerine benzerlik gösteriyor.

Editör: UHA HABER MERKEZİ