GÜNDEM

MİT'ten siber casuslara operasyon! 9 kişi daha tutuklandı!

Milli İstihbarat Teşkilatı, siber ve casusluk şebekelerine yönelik operasyonlarına hız verdi. MİT koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliği ile gerçekleştirilen yeni bir operasyona imza atıldı.

Abone Ol

Milli İstihbarat Teşkilatı​, dünya genelinde binlerce insanın kişisel verilerini ele geçiren siber casusluk şebekesine yönelik operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı​ tarafından yürütülen, MİT koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı​ (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliği ile gerçekleştirilen yeni bir kritik operasyonla birlikte 9 kişi daha siber casusluk suçlaması ile tutuklanmıştır. Böylece soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 20’ye ulaşıldı.

SİBER ŞANTAJ VE VERİ TİCARETİ: GENÇLER VE ÇOCUKLAR HEDEFTE

MİT'in yürüttüğü çalışmalar ile şüphelilerin, elde ettiği bilgileri sosyal medya platformları üzerinden terör örgütleri dahil olmak üzere talep eden herkese sattığı belirlenmiştir. Operasyon kapsamında, verilerin satışının yapıldığı 18 internet sitesi daha erişime kapatılmıştır. Ele geçirilen verilerin, organize suç çeteleri tarafından gençler ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara şantaj yapmak amacıyla kullanıldığı da tespit edilmiştir.