Tekin Temel'in cenaze töreninin nerede ve ne zaman gerçekleşeceği belli oldu! Tekin Temel'in cenaze töreninin nerede ve ne zaman gerçekleşeceği belli oldu!

MHP​ Genel Başkanı Devlet Bahçeli​'nin dün Meclis'te yaptığı "Abdullah Öcalan Meclis'e gelip konuşsun, PKK​'yı lağvettiğini ve silahların bırakıldığını açıklasın" şeklindeki sözleri siyasette ipleri gerdi. Bahçeli'nin tartışmalara yol açan sözlerine İYİ Parti'den sert tepki geldi.

DERVİŞOĞLU KÜRSÜDEN İP FIRLATTI

Partisinin bugünkü grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu​, PKK elebaşı Öcalan'ın serbest bırakılması teklifine ateş püskürdü. Bahçeli'nin 2007 yılında Erzurum mitinginde Erdoğan'a seslenerek Öcalan'ın idamını isteyip urgan fırlatmasına gönderme yapan Dervişoğlu, "Buradan Devlet Bahçeli’ye sesleniyorum, Abdullah Öcalan’ı asamadınız ama bu milletin hayallerini astınız. Siz bu milletin vefasını astınız bu milletin utanç duymasına neden oldunuz. Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as" diyerek kürsüden ip fırlattı.

'İp'in ucu kaçtı! Polemiğe neden olan urgan kayboldu - 1. Resim


BAHÇELİ İPİ İSTEDİ: MAKAM ODAMA ASACAĞIM

Dervişoğlu'nun kürsüden ip fırlatması gündem olurken, Devlet Bahçeli'den sürpriz bir hamle geldi. Dervişoğlu'nun fırlattığı ipi isteyen Bahçeli'nin söz konusu urganı MHP Genel Merkezi'ndeki makam odasına asmak istediği öğrenildi.

'İp'in ucu kaçtı! Polemiğe neden olan urgan kayboldu - 2. Resim


'İP'İN UCU KAÇTI

Bahçeli'nin bu hamlesine İYİ Parti'den jet cevap geldi. Bahçeli'nin istediği ipe ilişkin açıklama yapan Müsavat Dervişoğlu, "Erzurum'da kaybettiği ipi bizde arıyor. Bahçeli'nin anısına olunca sahip çıkan çok oldu, kim aldı biz de bilmiyoruz. İpi bulsam hakikaten gönderirim, 17-25 saatinin üzerine koysun" diye konuştu.

'İp'in ucu kaçtı! Polemiğe neden olan urgan kayboldu - 3. Resim


İYİ PARTİ AÇIKLADI: İPİ BAHÇELİ'YE GÖNDERDİK

Dervişoğlu'nun fırlattığı ipin akıbeti merak konusu oldu. Söz konusu ipin kaybolduğu iddia edilmişti. İYİ Parti'den konuya ilişkin açıklama geldi. Söz konusu açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun, bugünkü grup toplantısında kullandığı ip, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin isteği üzerine kendisine gönderilmiştir" denildi.

Editör: Rüşeydanur UHA