Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan, arama çalışmalarının 19'uncu gününde 8 Eylül Pazar günü sabah saatlerinde dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın (8) öldürülmeden yaklaşık 1 saat öncesine ait görüntüleri ortaya çıkmıştı. Okulun güvenlik kamerasıyla kaydedilen görüntülerde Narin’in büyük amcası H.G.’nin evine doğru 14.02'de yürüdüğü, bir süre sonra yine aynı güvenlik kamerasında 14.04'te ters yöne koşarak gittiği görülüyor.

Narin Güran'ın ağabeyi annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran hakkında konuştu! Kafalar karıştı.. - Sayfa 2

Kameranın saatinin 4 dakika ileriyi gösterdiği tespit edildi. O görüntülerde Narin Güran'ın, babasının amcası olan Hüseyin Güran'ın evine gittiği, orada arkadaşlarının Kur'an kursuna gittiğini öğrenince koşarak kursa gittiği iddia edildi. 2 dakikada Narin'in başka şeyler görmüş olabileceğinden de şüphe duyuluyor.

Narin Güran'ın ağabeyi annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran hakkında konuştu! Kafalar karıştı.. - Sayfa 3

Narin'in öldürülmesiyle ilgili ilk duruşma 7 Kasım'da görülecek. Amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşu Nevzat Bahtiyar hakim karşısına çıkacak. 4 sanık hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. 4 sanık hakkında "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Narin Güran'ın ağabeyi annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran hakkında konuştu! Kafalar karıştı.. - Sayfa 4

ZORLA GETİRME KARARI

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayete ilişkin iddianameyi kabul ettiği tutanakta, Baran Güran, Muhammed Kaya, Osman Güran, Melike Güran, Maşallah Güran, Melek Güran, Birsen Güran, Remziye Cabaş, Yasemin Gül, Erhan Güran, Barış Güran, Eren Güran, Hediye Güran, Maide Kaya, Ramazan Atasoy, Muhammed Emre Güran, Yusuf Kaya, Ufuk Kaya, Furkan Kaya, Ğazal Bahtiyar ve Mehmet Selim Atasoy’un beyanlarının tespiti için zorla getirilme emri çıkarılmasına karar verildi.

Avrupa'da "Atatürk" rahatsızlığı! Filmi, gösterime saatler kala engellediler Avrupa'da "Atatürk" rahatsızlığı! Filmi, gösterime saatler kala engellediler

Baba Arif Güran’ın ise “müşteki” sıfatıyla sisteme kayıt edilmesi ve hakkında zorla getirme emri düzenlenmesine hükmedildi.

Narin Güran'ın ağabeyi annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran hakkında konuştu! Kafalar karıştı.. - Sayfa 5

GERİ ADIM

Ağabey Baran Güran daha önce Diyarbakır Barosu’na verdiği vekaletnameyi iptal etti. İlk duruşması 7 Kasım’da görülecek olan davaya, Diyarbakır Barosu da Türkiye’de bir ilk olarak ‘müşteki kurum’ sıfatıyla katılacak.

Narin Güran'ın ağabeyi annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran hakkında konuştu! Kafalar karıştı.. - Sayfa 6

Diyarbakır Barosu Narin Güran Cinayeti Dosya Takip Komisyonu’ndan Avukat Aydın Özdemir, “Daha önce Narin’in ağabeyi Baran Güran Diyarbakır Barosu’nun süreci takip etmesi için vekaletname vermişti. Fakat birkaç gün önce Baran Güran azilname göndererek vekaleti geri çekti. Daha önce aile genel olarak Diyarbakır Barosu'nun kurumsal yapısına güveniyoruz, Baro tarafsız bir şekilde dosyada yer alsın diyordu. Ancak birkaç gün önce Baran Güran azilname göndererek vekaletini iptal etti. Biz Baro olarak o vekaleti kullanarak herhangi bir işlem yapmamıştık” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Özdemir, Türkiye’de ilk defa bir baronun kurum olarak bir dosyaya ‘müşteki’ sıfatıyla katıldığını ifade ederek, “Bizim tespit ettiğimiz kadarıyla Barolar şu ana kadar ‘müşteki’ olarak hiçbir dosyaya kabul edilmediler. Türkiye’de ilk defa Diyarbakır Barosu’nun girişimiyle bu talep kabul edildi. Gelinen aşamada yargılama makamlarının Diyarbakır Barosunu müşteki olarak eklemesi daha önemli hale geldi. Artık ailenin onay veya muvafakatine gerek olmadan bizler dava dosyasını takip edebileceğiz. Diyarbakır Barosu oluşturduğu Dava Takip Komisyonuyla yargılamanın tüm aşamalarında yer alacak, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Ailenin talebi olsun veya olmasın biz ‘müşteki’ sıfatıyla dosyaya katılıyoruz” diye konuştu.

Narin Güran'ın ağabeyi annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran hakkında konuştu! Kafalar karıştı.. - Sayfa 7

Baran Güran sosyal medyadan bir dizi paylaşım ve açıklama yaptı. Ama daha sonra Güran bu paylaşımları sildi. Güran ilk paylaşımında annesini özlediğini belirterek, "Bırak onlar ne diyorsa söylesinler, canım annem senin evladını kimse yıkamaz, çok özledim. Dünyaya yeniden gelsem yine senin evladın olmak isterdim. Canım annem." ifadelerini kullandı.

Güran paylaşımında solmuş gül emojisi kullandı, annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran ve kendisinin olduğu bir fotoğraf kullandı.

Narin Güran'ın ağabeyi annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran hakkında konuştu! Kafalar karıştı.. - Sayfa 8

Güran ikinci paylaşımında baş şüphelilerden kardeşi Enes Güran'ın fotoğrafı paylaştı. Güran, "Sana iftira atanlar utansın aslanım. Senin başın hep böyle dik olacak." diye yazdı.

Narin Güran'ın ağabeyi annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran hakkında konuştu! Kafalar karıştı.. - Sayfa 9

Güran üçün paylaşımında ise minik Narin ile kendi fotoğrafını kullandı. Güran, "Saçının teline zarar gelse dünyayı yıkacak annesine, abilerine "katil" dediniz. Ben sizleri Allah'a havale ediyorum." açıklamasını yaptı.

Narin Güran'ın ağabeyi annesi Yüksel Güran ve kardeşi Enes Güran hakkında konuştu! Kafalar karıştı.. - Sayfa 10

Güran'ın cinayet şüphelilerden amcası Salim Güran hakkında açıklama yapmaması dikkat çekti. Güran bu paylaşımları Instagram'ın hikaye kısmında yaptı. Güran'ın bu paylaşımları yaptıktan 45 dakika sonra sildiği görüldü.

Editör: UHA HABER MERKEZİ