Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısına NATO​'dan tepki geldi. 3 şehidin, 14 yaralının olduğu terör saldırısına dair NATO Genel Sekreteri Mark Rutte​, Türkiye'nin yanında olduklarını belirttiği şu açıklamayı yaptı:

''Ankara'dan gelen ölü ve yaralı haberleri endişe verici. Mesajımız net: NATO, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü şiddetle kınıyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz.''

Suriye ve Irak'ta PKK hedefleri vurulmaya başlandı Suriye ve Irak'ta PKK hedefleri vurulmaya başlandı

Son dakika | Ankara TUSAŞ tesisine terör saldırısının ardından NATO'dan Türkiye'ye destek - 1. Resim

RUTTE, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini kaydeden Rutte, kendisine NATO'nun desteğini aktardığını belirtti.


TUSAŞ​'A TERÖR SALDIRISI

Ankara'da TUSAŞ'ın Kazan​'daki tesislerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. TUSAŞ'a yönelik bir terör saldırısı olduğu ve tesiste silahlı çatışma çıktığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. 

Son dakika | Ankara TUSAŞ tesisine terör saldırısının ardından NATO'dan Türkiye'ye destek - 2. Resim

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var.''

Son dakika | Ankara TUSAŞ tesisine terör saldırısının ardından NATO'dan Türkiye'ye destek - 3. Resim

Editör: EMİNE UHA