DÜNYA

Orta Doğu'da kaos sürüyor! İsrail durdurulamıyor

İsrail'in, Lübnan'ın birçok noktasına hava saldırıları devam ederken bir yandan da kara harekatı genişliyor. Lübnan Hizbullah'ı İsrail saldırılarına füze ve insansız hava araçlarıyla (İHA) karşılık veriyor. İsrail, bir yandan da Suriye'nin başkenti Şam'da Hizbullah'ı hedef aldı. İran ve Suriye saldırının ardından can kaybı bildirmedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Lübnan halkına seslenerek, ''Gazze gibi olmayın'' sözleriyle tehdit etti. İşte bölgedeki son gelişmeler...

Abone Ol

09.10.2024 09:19

NETANYAHU, LÜBNAN​ HALKINA SESLENDİ: GAZZE​ GİBİ OLMAYIN!

Sosyal medya hesaplarından görüntülü mesaj yayınlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​, "Lübnan'ı Gazze'dekine benzer bir yıkım ve acıyla sonuçlanacak uzun bir savaştan kurtarmak için bir fırsatınız var. Ülkenizi Hizbullah​'tan kurtarın ve bu savaş bitsin." dedi. 

Lübnan'ın içinde bulunduğu durumdan dolayı İran'ı suçlayan Netanyahu, yaşananlardan İsrail'in değil Tahran'ın sorumlu olduğunu iddia etti. Hizbullah'a darbe vurduklarını ve zayıflattıklarını savunan Netanyahu, Lübnan halkını Hizbullah'a karşı tutum almaya çağırdı. Netanyahu'nun bu çağrıları, "Lübnan'da iç savaş çıkarmak istiyor." şeklinde yorumlandı.

09.10.2024 09:13

İSRAİL'DEN LÜBNAN'IN DOĞUSUNA SALDIRI

İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın doğusundaki Baalbek kentine düzenlediği hava saldırısında bir kişi öldü, aralarında kadınların da bulunduğu yaralananlar oldu.

09.10.2024 02:00

LÜBNAN'DA CAN KAYBI 2 BİN 100'Ü AŞTI

Lübnan Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılarda 36 kişinin daha hayatını kaybettiğini, 150 kişinin daha yaralandığını açıkladı. 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 119’a, yaralananların sayısının ise 10 bin 19’a ulaştığı bildirildi.

08.10.2024 23:19

ŞAM'A SALDIRI: ÖLEN YA DA YARALANAN İRAN VATANDAŞI YOK

İran'ın Şam Büyükelçiliği, İsrail'in büyükelçilik yakınlarında bir binaya düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar arasında İran vatandaşının olmadığını duyurdu.