Bir televizyon programında canlı yayınına katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Türkiye, YPG'yi açılım sürecinde Beşar Esad'a karşı bir koz olarak kullandı. Bizim YPG'yi desteklememiz yüzünden onun başındaki adam açılım sürecinde kırmızı halı ile karşılandı.

Kobani olaylarını hatırlıyorsunuz değil mi? Eğer Kobani düşerse süreç biter dendi. Öcalan da barış sürecinin parçası olarak Kobani'yi işaret etti.

İkinci açılımda bölgesel boyut var. İsrail ve İran arasındaki çatışma ve PKK ilişkisi...

İran 2003 sonrasında Şiiler üzerinden büyük bir güç kazandı. Akdeniz'e kadar uzandı. Şimdi İsrail, İran'ın Akdeniz'e ulaşmasını engellemeye çalışıyor, ancak bunu karadan başaramıyor.

Bunu nasıl engelleyebilir bir Ürdün'de bir Amerikan yapılanması var ama yetersiz, YPG'nin aşağı inmesi gerekiyor bunun için de Türkiye'nin YPG üzerindeki baskısının kalkması lazım...

Şefik Çirkin: 5-20 yıl hapis cezası verilsin! Şefik Çirkin: 5-20 yıl hapis cezası verilsin!

Türkiye'nin ekonomik başarısızlıkları, Mehmet Şimşek'i yeniden getirmeleri... Verilen faizlere bakınca yüzde 24 faiz bir veriyoruz savaştaki Rusya yüzde 16 veriyor buna rağmen para bulunamıyor. AKP bu durumda sürekli aşağı doğru gidiyor.

Şimdi gündem Anayasa değişikliği, bu değişiklik ile DEM kitlesini bir destek olarak taraflarına çekmek istiyorlar.

Türkiye Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la biz ne konuşuyoruz? Orada zaten olmayan bir ülkeyle biz ne ne konuşuyoruz? Kıbrıs'ta artık iki devletli çözümü TBMM'den geçirmiş olan bir Türkiye neden şimdi yeniden Rumlarla Birleşmiş Milletlerin gayri resmi yemeğinde buluştu ve federasyon eksenli bir görüşmeyi yeniden başlatıyor.

Bunlar hep gündemi değşitirmek ve AKP'nin kötü gidişinin önüne geçmek için yapılan manevralar.

Erdoğan'ın İsrail'i bir tehlike olarak gördüğünü düşünmüyorum. İki gün önce Mersin'deydim kaptanlarla görüştüm ve ticaretin devam ettiğini söylediler.

Bir Türk firması Amerika'da top mermisi üretiyor ve bu top mermileri İsrail ve Ukrayna'ya gidiyor. Onun için Türkiye İsrail'le ticaret yapıyor mu tabi ki yapıyorlar... Bunu kimse Filistin'le ticaret yapıyoruz diye anlatmasınlar.

NORMALLEŞMEYİ, AÇILIMI BİR RİSK OLARAK GÖRÜYOR MUSUNUZ?

Erdoğan adını koydu normalleşmenin, daha önceki durumun anormal olduğunu o da kabul etmiş oluyor. Durumun anormal olmasından da Erdoğan sorumluydu.

Bir anayasa değişikliği olacak bir grup insan anayasanın parlamenter sistem içinde kalmasını savunuyor. Erdoğan da başkanlık rejimini istiyor.

Erdoğan parlamenter sistem isteyenlere hakaret etti. Toplumu yıllarca bölerek ve düşmanlaştırarak yönetti. Şimdi aniden iç cehpe önemli oldu.

Ben iç cephenin önemli olduğunu 2019 yılından beri yazıyorum ve söylüyorum. Bölücü tavırların yanlış olduğunu söyledim.

PEKİ SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Birleşelim ama Anayasa değişikliği yapmayalım. Türkiye parlamenter sisteme dönecek bu ülke için bir mecburiyet... Her kim bu yetkilerle Cumhurbaşkanı olursa bozulma yaşanır.

Şu andaki normalleşme Erdoğan'ın normalleşmesi... Onun normalleşmeye yaklaşımı çok dikkat çekici siyasi bir taktik ortam son derece kötü ana muhalefetin sert bir şekilde sesini yükseltmesini engellemek için Erdoğan 'gelin normalleşelim' diyor.

İSRAİL TEHDİTİ HAKKINDA...

İsrail tehtidi YPG ve PKK ile zaten yıllardır sınırlarımızda. İran ve Suriye'nin bölünmesi bir Orta Doğu politikasıdır.

Bu tarz bölünmelerin ardından kontrol Çin'e geçecektir. PKK komünist bir partidir ve onun doğal müttefiki Çin olacaktır.

Şu anda ABD ile çalışıyor olabilir ama son kertede Çin'in Akdeniz'e açılan kapısı olacaktır. Onun için Erdoğan çıkıp İsrail tehditi deyince... Ben günaydın diyorum...

Maliye Bakanlığının yakıt kaçakçılığını denetim altına almak için bir projesi var, bir bilgisayar programı yüklenecek ve bunu yapacak firma İsrail firması...

Erdoğan İsrail ile anlaşmalar yaparken bu riskler yok muydu?

İsrail Kıbrıs'ta ciddi toprak alımları yapmış, yıllar içerisinde ve bunlar AKP iktidarı döneminde oldu. Biz bu konuda yıllardan beri uyarı yapıyoruz.

İKİNCİ AÇILIM SÜRECİ...

Bir İsrail projesi olan Kürdistan'ın oluşumu için adımlar atmayacaksınız, PKK şeflerine af getirmeyeceksiniz, Öcalan'ın istediği şeyleri yapmayacaksınız...

PKK kendisini ne karşılığında feshedecek? Ben de bunu sorarım.

Kilit-Pençe doğru bir harekat ancak henüz tamamlanmış bir harekat değil.. Çok zor bir harekat

PKK'nın dikkatini vermiş olduğu alan Suriye'de devletleşme süreci ve bunu devam ettirmek istiyorlar. Kilit-Pençe'den çok rahatsızlar...

Bağdat'la iletişimi sağlamayı düşünmek iyi bir adım.

Editör: UHA HABER MERKEZİ