GÜNDEM

Özgür Özel'den 'CHP'nin adayı' çıkışı! 'Ekrem ve Mansur başkanımızla övünç duyuyoruz ama...'

CHP lideri Özgür Özel partisinin Cumhurbaşkanı adayını tarif etti. “CHP'nin adayı aslan gibi bir Cumhuriyet Halk Partili” diyen Özel, "Peki AK Parti'nin adayı kim?" diye sordu.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’da partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Erken seçim çağrısını yineleyen Özel, şöyle konuştu:

"Sayın Erdoğan seneye kasımda erken seçime varım demiyorsa ondan sonra bir daha erken seçim yapamayacak demektir. YSK'nın kararına göre bile ikinci dönemi ve bu dönemde 360 kişi oy vermeyecekse seçim öne alınamayacak ve aday olamayacak demektir. Mademki erken seçimden kaçıyor adaya ihtiyacı var demektir."

CUMHURBAŞKANI ADAYI AÇIKLAMASI

Gündemdeki CHP'nin adayı kim olacak tartışmasına ilişkin de konuşan Özel, "Biz Ekrem Başkanımızla, Mansur Başkanımızla övünç duyuyoruz. İkisinin ortak ifadesi şu; 'Bizi erkenden aday tartışmasına çekmek, kendi içlerindeki çatlakları önlemek istiyorlar.' Günü gelince bütün üyelerimizle oturur adayın kim olacağına karar verir, en doğru adayı belirleriz. Türkiye'yi içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarırız" ifadelerini kullandı.

"AK Parti'nin adayı kim?" diye soran Özel, şöyle devam etti:

"Erdoğan adaylıktan kaçıyorsa, gelecek sene kasımda bizim belirlediğimiz adayımızın karşısına geçemiyorsa, 'Ben hazırım, iddialıyım, hadi bakalım Cumhuriyet Halk Partisi' diyemiyorsa ona aday lazım.

Erdoğan kimi aday yapacak? Damadı mı yapacak. Süleyman Soylu ya da Ali Yerlikaya'yı mı yapacak? Onların arasındaki kirli çamaşırları ortaya dökmekten mi korkuyor? Bugüne kadar herkes konuşuyor, CHP'nin adayı kim diye. CHP'nin adayı aslan gibi bir Cumhuriyet Halk Partili. Peki AK Parti'nin adayı kim?"

ÖZEL'İN NUMAN KURTULMUŞ SESSİZLİĞİ

Öte yandan Özgür Özel'in 1 saatten fazla konuşma yaptığı toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın üçüncü maddesini hedef alan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'la ilgili tek bir söz etmemesi dikkat çekti.

KURTULMUŞ NE DEMİŞTİ?

Kurtulmuş, 'Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' tabirinin değişmesi gerektiğini söyleyerek, "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir" sözleriyle anayasanın üçüncü maddesini hedef almıştı.

Kurtulmuş'un sözleri kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.