CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 23 Mart’ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
CHP, geçtiğimiz gün İstanbul Maltepe’de İmamoğlu için miting düzenledi. Geniş katılımın olduğu mitinge toplam 2 milyon 200 bin kişinin katıldığı açıklanmıştı.
"Sizi kandırıyor, her şey ortada..."
Ancak açıklanan rakam özellikle AKP cephesi tarafından gerçekçi bulunmadı.
AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise açıklanan rakama inanmamış ve “Metrekareye 36 kişiyi nasıl sığdırdınız?” sorusunu sormuş, "Tamam Ekrem İmamoğlu üniversite sınavını kazanamamış olabilir, ama eminim bana itiraz eden CHP'liler arasında temel matematik bilgisi olan çoktur. Maalesef Özgür Özel sizi kandırıyor, her şey ortada..." demişti.
“Onlar İçin Yalan da Mübah”
Bayramın ilk gününü İmamoğlu ailesiyle Trabzon’da geçiren Özgür Özel, Mustafa Varank’ın açıklamalarına tepki gösterdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mustafa Varank için “Kendileri aynı meydanı doldurduğunda 5.5 milyon diyenler, biz doldurduğumuzda hesabı başka yapıyor. Varank değişik çarpma bölmeler yapmış. Varank şöyle bir siyasetin izanı. “Tayyip Bey 2 kere 2 5 eder" dese, Varank, ‘Reis kerrat cetvelindeki tarihi hatayı düzeltti’ der. Bütün hesabı değiştirir. Bunlar için talimatla olduktan sonra, biatla olduktan sonra yalan da mübah.” ifadelerini kullandı.