GÜNDEM

Özgür Özel'den önemli açıklamalar: Hükümeti eleştirdi

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında son dönemde yaşanan artan şiddet olayları üzerinden hükümeti eleştirdi. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması konusunda iktidarı eleştiren Özel, “İstanbul Sözleşmesi ile vakalar azalmıştı" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'deki yeni yasama yılının ilk grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel konuşmasına başlamadan önce İYİ Parti'den Edirne Uzunköprü belediye başkanı seçilen sonrasında ise istifa edip CHP'ye geçen Ediz Martin'e ve eski İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir'e rozetlerini taktı. 

Özel'in konuşmasından satır başları:

“Kadına yönelik şiddet​ olaylarının bir rastlantı olmadığını hepimiz biliyoruz. Şiddeti üreten bu düzenin kendisidir. Günlerdir İkbal ve Ayşenur’un katledilmesinin ardından bile faili ve katledilen kadınların arasındaki ilişkiyi magazin malzemesi haline getiren ifadeler kullanılıyor.

Bu toplum bu hale nasıl geldi? Bu canileri aramızda dolaştıran koşullar nedir? Bu siyasi rejim beyanlarıyla, icraatlarıyla ve rakamlarıyla görülüyor ki kadınları eşit görmüyor. Bu iktidar kadınlarımızı ve çocuklarımızı koruyamadığı gibi, bu konuda atılmış olumlu adımlardan da geri adım atıyor. AK Parti'nin kadınları hedef alan politikalarının en somut örneği İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı tek imzayla çıkmasıdır.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İLE VAKALAR AZALMIŞTI"

Toplumsal mutabakat varsa, kadına şiddette yok mu? Kadın​ cinayetlerinde yok mu? Devlet bu işe kafayı takarsa, masaya yumruğu vurursa, ‘ben bu işi bitireceğim’ derse, bitiriyor. İşte İstanbul Sözleşmesi bu kararlığın sözleşmesidir.

İstanbul Sözleşmesi ile vakalar azalmıştı. Devleti, kadının ve çocuğun arkasından çekince istatistiklerin fırlamasına kimse şaşırmasın. Kadın kollarımız partilerin kadın kolları ile görüşecek. Omuz omuza vereceğiz, çocuk​ istismarcılarına, Narin’in katillerine, kadın katillerine ne yapılması gerekiyorsa biz buradayız. Hep birlikte çalışıyoruz."