GÜNDEM

Özgür Özel'in öğrenci yurduyla ilgili ifadelerine Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan açıklama

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan, CHP Lideri Özgür Özel'in öğrenci yurtlarının sayısı ile ilgili yapmış olduğu, "Türkiye'de 100 öğrencinin 13'ü yurtta, 87'ye başının çaresine bak diyorlar. İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir tane yurdu yoktu. Şu anda 61 tane yurt var" konuşmasına ilişkin açıklama geldi.

Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan, CHP Lideri Özgür Özel'in öğrenci yurtlarının sayısı ile ilgili yapmış olduğu, “Türkiye’de 100 öğrencinin 13’ü yurtta, 87’ye başının çaresine bak diyorlar. İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir tane yurdu yoktu. Şu anda 61 tane yurt var” konuşmasına ilişkin açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

"Bugün Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmaya istinaden açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Özgür Özel’in “Türkiye’de 100 öğrencinin 13’ü yurtta, 87’ye başının çaresine bak diyorlar. İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir tane yurdu yoktu. Şu anda 61 tane yurt var.” açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır.

"HER 100 ÖĞRENCİDEN 96’SI YURTLARIMIZA YERLEŞMİŞTİR"

Bakanlığımıza yurt başvurusunda bulunan her 100 öğrenciden 96’sı yurtlarımıza yerleşmiştir. İstanbul’da ise 60 bin kapasiteli 35 yurt müdürlüğümüzde 80 yurt binamızla gençlerimize barınma hizmeti sunuyoruz.

"İBB'NİN 61 DEĞİL 14 YURDU BULUNMAKTADIR"

Ayrıca Genel Başkan Özgür Özel’in ifade ettiği gibi İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 61 değil 14 yurdu bulunmaktadır. İBB yurtlarının toplam kapasitesi ise 5231’dir.

"BİLİNÇLİ ŞEKİLDE KAMUOYU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMEKTEDİR"

Bakanlığımıza bildirilen 4031 öğrenci konaklamaktadır. 1200 yatak boş durmaktadır. Yapılan yorum ve eleştiriler gerçeği yansıtmamakta olup bilinçli şekilde kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."