Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın görüntüsü dev ekrana yansıtıldı. Doğum günü Türkçe tebrikle kutlandı. Normalleşme karşısında Ermeni diasporasının Türk nefreti bir kez daha gözler önüne serildi.

ERMENİ DİASPORASININ TÜRK NEFRETİ

Paşinyan'ın 1 Haziran'da doğum günüydü. 49. yaşına normalleşme karşıtlarının protestolarıyla girdi. Azerbaycan'la barış istemeyen, Türkiye ile normalleşmesine tepki gösteren Paşinyan karşıtları dev ekrana bu görüntüleri yansıttı. Paşinyan'a hakaret etmek için, doğum gününü Türk bayrağı ve Türkçe ifadelerle kutladılar.

BARIŞ İSTEMESİ RAHATSIZ ETTİ

Paşinyan, Kafkaslar'daki düşmanlığın sona ermesini istiyor. Azerbaycan ile barış imzalamak istiyor. Paşinyan daha önce İşgal edilen 4 köyün kontrolünü de Azerbaycan'a bırakmıştı. Azerbaycan ile barışın Türkiye ile normalleşmesi anlamına da geliyor. Bunun ülkesinin çıkarına olduğunu söylüyor. İyi komşuluk ilişkileri Ermenistan'ın ekonomik durumuna da olumlu yansıyacağını biliyor. Her fırsatta "tarihi Ermenistan hayali" kuranlara da tepki gösteriyor. Bunun yeni savaşlara neden olabileceğini vurguluyor.

PAŞİNYAN, KARŞITLARIYLA ALAY ETTİ

Galatasaray'da Karaborsa Bilet Skandalı Patlak Verdi: 'Dursun Özbek Benim İçin Yok Hükmünde! Galatasaray'da Karaborsa Bilet Skandalı Patlak Verdi: 'Dursun Özbek Benim İçin Yok Hükmünde!

Paşinyan bu nedenle muhaliflerin hedefinde. Bazı Ermeni kiliseleri de halka çağrı yapıyor. Binlerce kişi Paşinyan'ın istifası için sokağa çıkıyor. Paşinyan ise kendisinden nefret edenlere karşı alaycı bir dil kullanıyor. Gösterilerin organizatörlerinden olan Başpiskopos Bagrat Srbazan, Paşinyan'ın hem ahlaki hem de yasal olarak kendini tükettiğini söylemiş "eskiden bisiklete binerdin, ama şimdi bisiklet nerde?" diye eleştirmişti. Paşinyan, sosyal medya hesabından Erivan sokaklarında bisiklet sürdüğü bir video paylaştı. Videonun sonunda ise "yaşasın bisiklet" diyerek Srbazan ile alay etti.

Editör: UHA HABER MERKEZİ