Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde sahtekarlık yapan markaların anlık olarak vatandaşlara açıklandığı yeni bir web sitesini bugün saat 09.00'da hizmete açıyor. 

Peynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 2

Buna göre, taklit veya tağşiş yapıldığı laboratuvar sonucuyla tespit edilen gıdalar ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdalara ve markalarının isimlerine vatandaş anlık ulaşabilecek.

Peynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 3

Tüketiciler, "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresine giderek, site içerisinde yer alan Gıda Kamuoyu Duyurusu sekmesi üzerinden iki farklı kategoriyle karşılaşacaklar. 

Peynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 4

Vatandaşlar burada "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" ile "Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar" başlıkları altında söz konusu ürünleri görebilecek.

Peynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 5

Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürün tespit edildi. 

Peynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 6

Ayrıca, taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 farklı ürün yayımlandı.

Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk belirlendi. 

Uygunsuz bulunan gıdalardan bazıları şu şekilde:

İkbal Uzuner'in Semih Çelik tarafından katledildiği surlarda yazan yazı hakkında iddialar! İkbal Uzuner'in Semih Çelik tarafından katledildiği surlarda yazan yazı hakkında iddialar!
Peynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 9

Tam liste belli oldu: Sahte gıda ürünü satan markalar halka açıklandıPeynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 10

Peynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 11Peynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 12Peynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 13Peynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 14
Peynirden yağa, sucuktan çaya kadar... Bakanlık sahte gıda ürünü satan markaları halka açıkladı - Sayfa 15
Editör: UHA HABER MERKEZİ