İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü Gazze soykırımı ile Orta Doğu'da büyük bir savaşa kapı aradı. İşgal güçleri, son aylarda Lübnan'ı işgal etmek için harekete geçti. Bölgede düzenlenen saldırılarda on binlerce masum sivil can verdi.

İran, 1 Ekim tarihinde İsrail'e yüzlerce füze ile saldırdı. Saldırıda ölen tek kişi Filistinli oldu. İsrail güçleri, İran'daki askeri hedeflere misilleme saldırısı düzenledi. İran kanadı, saldırılara uygun bir dille cevap verileceğini açıkladı.

Jackie Chan'e benzerliğiyle  şok etti! İşte o adamın görüntüleri Jackie Chan'e benzerliğiyle şok etti! İşte o adamın görüntüleri

"İSRAİL İLE SAVAŞ ARAMIYORUZ"

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkenin İsrail ile savaş aramadığını, ancak bu hafta İran askeri üslerine yapılan saldırılara "uygun bir cevap" vermeye hazır olduklarını belirtti.

"Ulusumuzun ve ülkemizin haklarını savunacağız" diyen Pezeshkian, "Siyonist rejimin saldırısına uygun bir cevap vereceğiz" sözlerini sarf etti.

ZEKAYLA KARŞILIK VERECEKLERMİŞ

Pezeşkiyan, İsrail'in İran'a saldırısına ilişkin gün içerisinde X sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Mesajında, saldırıda ordu mensubu askerlerin hayatını kaybetmesinden dolayı ailelerine ve İran halkına başsağlığı dileyen Pezeşkiyan, "İran düşmanları, bu cesur insanların, topraklarını korkusuzca savunduklarını ve her türlü aptallığa da tedbir ve zekayla karşılık vereceklerini bilsin" ifadelerini kullandı.

NE OLDU?

İsrail, İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırılarına "misilleme" olarak İran'daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı. İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara "başarıyla" karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurdu.

İsrail, saldırının "başarıyla" tamamlandığını açıkladı. İran ordusundan yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda 4 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ