Frankfurt Arena'da oynanan maçta Portekiz sevindi. 90 dakikası ve uzatmaları 0-0 tamamlanan maçta turlayan taraf, seri penaltı atışları sonucunda belli oldu. Portekiz, seri penaltı atışlarında Slovenya'ya 3-0'lık üstünlük sağladı ve çeyrek finale yükseldi.

Portekiz kalecisi Diogo Costa, Slovenya'da Ilicic, Balkovec ve Verbic'in atışında kalesinde devleşti ve gole izin vermedi.

Diogo Costa
Diogo Costa

Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes ve Bernardo Silva seri penaltı atışlarında topu ağlara göndermeyi başardı.

Öte yandan 105. dakikada penaltı atışı için topun başına geçen Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, Slovenya kalecisi Jan Oblak'a takıldı. Ronaldo, kaçırdığı penaltının ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Ronaldo
Ronaldo

Portekiz, çeyrek finalde Fransa ile eşleşti.

Hamburg şehrindeki Volkspark Stadı'nda 5 Temmuz Cuma günü oynanacak çeyrek final müsabakası, TSİ 22.00'de başlayacak. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Lübnanlı Yetkililerden Şok Açıklama! Çağrı Cihazı ve Telsizlerin Patlama Nedeni Belirlendi! Lübnanlı Yetkililerden Şok Açıklama! Çağrı Cihazı ve Telsizlerin Patlama Nedeni Belirlendi!

Maçtan dakikalar

Müsabaka boyunca iyi savunma yapan Slovenler, güçlü rakibine çok fazla gol pozisyonu vermedi. İki takım da 90 dakika içinde tabelayı değiştiremeyince uzatmalara geçildi.

103. dakikada Portekiz penaltı kazandı. Rakip yarı alanın ortalarında aldığı topla ceza sahasına giren Diogo Jota, Drkusic'in müdahalesiyle yerde kalınca İtalyan hakem Orsato penaltı noktasını gösterdi.

105. dakikada penaltıda topun başına geçen Ronaldo'nun vuruşunda soluna iyi uzanan Oblak meşin yuvarlağı çıkardı.

Uzatmalarda da gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışları yapıldı.

Slovenya'da sırasıyla Ilicic, Balkovec ve Verbic'in kullandığı penaltılarda kaleci Diogo Costa gole izin vermedi.

Portekiz'de ise Ronaldo, Bruno Fernandes ve Bernardo Silva penaltıları gole çevirerek takımlarını çeyrek finale taşıdı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ