Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde Bartın'ın Amasra ilçesi 4.8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Çevre illerden de hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 4.8 olarak duyururken Kandilli ise 5 olarak duyurdu. Deprem sonra herhangi bir hasar durumu olmazken vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Prof. Dr. Osman Bektaş Bartın Amasra'daki deprem sonrası uyardı: Tüm Karadeniz sahili tehdit altında - 1. Resim

Gülseren Budaycıoğlu Yalı Çapkını'nın senaryosunu ifşa etti! Gülseren Budaycıoğlu Yalı Çapkını'nın senaryosunu ifşa etti!

Korkutan depremin ardından uzmanlardan da peş peşe açıklamalar geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

KARADENİZ İÇİN DEPREM UYARISI

"4,8 Karadeniz- Bartın Depremi neleri hatırlatıyor? AFAD verilerine göre Karadeniz bir deprem kaynağıdır." ifadelerini kullanan Bektaş Karadeniz için deprem uyarısı yaptı. Bektaş paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

Prof. Dr. Osman Bektaş Bartın Amasra'daki deprem sonrası uyardı: Tüm Karadeniz sahili tehdit altında - 2. Resim

1- AFAD verilerine göre Karadeniz bir deprem kaynağıdır.
2- 1968 de ürettiği 6,6 büyüklüğündeki depremle Bartın'ı yıkmıştır.
3- İstanbuldan Batuma uzanan fay 2012 de 5,6 depremiyle Trabzon ve Rizeyi tehdit etmiştir.
3- Karadeniz Fayı Sinop nükleer tesisi için en büyük risk faktörü olup, Japonlar güvenlik nedeniyle ihaleden çekilmiştir.
4- Tüm Karadeniz sahili güneyden Kuzey Anadolu Fayı, kuzeyden Karadeniz Fayının tehditi altında olup Afada göre M6,6 lık depreme hazır olunmalıdır.

Editör: Rüşeydanur UHA