Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 2000 yılında Hizbullah davası kapsamında "anayasayı cebren değiştirmeye teşebbüs etmek" suçuyla yargılanıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Şehmus Alpsoy'un kalan cezası, "sürekli hastalık ve sakatlık" durumu gerekçesiyle kaldırıldı. Alpsoy yargılandığı davada, Hizbullah’ın öldürdüğü isimlerin cesetlerini taşıyan kamyonu kullandığı gerekçesiyle hüküm giymişti.
Erdoğan, Hizbullah davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un cezalarını 'kocama hali' nedeniyle kaldırmıştı. Mehmet Emin Alpsoy, aynı zamanda Şehmus Alpsoy'un babasıydı.
Erdoğan imzalı bu gece yayımlanan kararla birlikte 1998 yılında Hizbullah davasından yakalanan ve 2008’de müebbet hapis cezasına çarptırılan Hamit Çöklü'nün de "sürekli hastalık" durumu gerekçesiyle kalan cezası kaldırıldı.Kalp yetmezliği dördüncü evrede olan ve 2016 yılından beri cezaevinde bulunan Hulki Nas'ın kalan cezası da kaldırıldı.