Yangın çıktı. Alevler hızla binayı sardı. siyah duman gökyüzüne yükseldi. Rusya yine Ukrayna'yı vurdu.

ODESSA VE POKROVSK VURULDU: 5 ÖLÜ

Arkeoloji öğrencileri 200 yıllık zaman kapsülü buldu, içinden bir mesaj çıktı Arkeoloji öğrencileri 200 yıllık zaman kapsülü buldu, içinden bir mesaj çıktı

Rusya, Odessa'daki bir gıda depolama tesisini seyir füzesi ile hedef aldı. Tesiste büyük yangın çıktı. Saldırı sonucu en az 4 kişi yaralandı. İtfaiye ekipleri de bölgeye gitti. Alevlerin deponun diğer bölümlere sıçramaması için yoğun çaba sarf etti. Rusya, Dontesk bölgesindeki Pokrovsk şehrine de kanlı bir saldırı düzenledi. Saldırıda en az 5 kişi öldü. Aralarında çocukların da olduğu 40'tan fazla kişi yaralandı. Bazı binalar tamamen yıkıldı. Şarapnel parçaları da civardaki araçlarda hasara neden oldu.

UKRAYNA'DAN KARŞI SALDIRI

Ukrayna da saldırılara karşılık veriyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı Rusya'nın Voronej bölgesinde, Rus ordusuna ait sahra mühimmat deposunu vurduğunu bildirdi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

ZELENSKİY'E YENİ KORUMA BAŞKANI

Ayrıca Ukrayna cumhurbaşkanı Zelenskiy yeni Devlet Koruma Dairesi Başkanı'nı tanıttı. Göreve Albay Morozov getirildi. Zelenskiy bir önceki Devlet Koruma Dairesi Başkanı Serhiy Rud'u, Ukrayna Güvenlik Servisi'nin kendisine suikast planlayan iki kişiyi gözaltına almasının ardından görevden almıştı. Ukrayna liderine suikast planının ardından Rusya'nın olduğu belirtilmişti.

AB'DEN RUSYA'YA 14. YAPTIRIM

AB ise yaptırımlarla Rusya'nın gücünü kırmaya çalışıyor. 14. yaptırım paketi onaylandı. yaptırımlar Rusya ekonomisini hedef alıyor. AB yaptırımlarının aşılmasının zorlaştırılması amaçlanıyor. Yeni pakette 116 kişi ve kuruluş aleyhinde kısıtlayıcı önlemlere yer verildi. Moskova'nın gaz ihracatından elde ettiği gelirleri azaltma hedefiyle ilk kez Rusya'nın gaz ihracatı da yer aldı

DUDA'DAN Şİ'YE "UKRAYNA" ÇAĞRISI

Ateşkes için Çin'in tutumu kritik rol oynuyor. Çin, Avrupa ülkeleriyle ilişkilerini derinleştirmek istiyor. Ukrayna'nın komşusu ve Rusya'ya karşı verilen savaşta Kiev'e en çok destek veren ülkelerden olan Polonya'nın Cumhurbaşkanı Duda Pekin'e gitti. Çin lideri Şi Cinping ile bir araya geldi. Duda burada, Çin'in Ukrayna'daki savaşın uluslararası hukuk normlarına uygun ve barışçıl şekilde sona ermesini destekleyeceğini umduğunu belirtti Şi'nin kendisine barış istediğini söylediğini vurguladı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ