GÜNDEM

Sakarya'da makarna fabrikasında patlama! Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı açıklama yaptı!

Sakarya'da bir fabrikada meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 20 vatandaş yaralandı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, “10 itfaiye ekibimiz şu an orada. Tespit noktasında arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Yangından dolayı belli bölgelere giremiyoruz. 12 yaralı hastaneye sevk edildi". ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Sakarya'da Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama  gerçekleşti. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı yaptığı açıklamada, “10 itfaiye ekibimiz şu an orada. Sağlık ve kurtarma ekiplerimiz orada. Patlama çatı katında yaşandı. Sebebini henüz bilmiyoruz. Çok ağır yaralımız şu anda yok. Tespit noktasında arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Yangından dolayı belli bölgelere giremiyoruz.Şu anda 12 yaralı hastaneye sevk edildi.” ifadelerini kullandı.

Patlamada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

İtfaiye ekiplerinin fabrikadaki yangına müdahalesi sürüyor.

Bu arada olay yerinden yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görüldü.

SAKARYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

21 kişinin yaralandığını açıklayan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz 2 kişinin entübe edildiğini, 2 kişinin de ağır yaralandığını açıkladı.

Vali Karadeniz, '59 personel var. Bunların da bir kısmı patlama olduğu bölgede söylüyorlar. Patlamanın ilk tespitlere göre değirmen bölümünde olduğu şeklinde bir kanaat var. Yangının nedeni ve şekli yapılacak araştırmayla tespit edilecektir.' dedi.

MAKARNA FABRİKASINDA PATLAMA

Gelen bilgilere göre, patlama​ 13.20 sıralarında Anadolu Otoyolu Hendek​ gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren Oba Makarna'ya ait fabrikada meydana geldi.  Henüz sebebi belirlenemeyen patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine Sakarya​ başta olmak üzere, Düzce ve Kocaeli'den de çok sayıda destek ekip sevk edildi. İlk belirlemelere göre 23 işçinin yaralandığı öğrenildi. Ekiplerin olay yerindeki müdahaleleri devam ediyor.

Hummalı çalışmalar sürerken bölgede gökyüzünü duman kapladığı görüldü

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sosyal medyadan açıklamada bulunan Bakan Tunç, "Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.