GÜNDEM

Şampiyonlar Ligi’ne Şok Başlangıç: Bayern Münih ve Real Madrid’den Çarpıcı Galibiyetler

2024-2025 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonu, ilk hafta maçlarıyla büyük bir heyecanla başladı. Bu sezonun açılış karşılaşmalarında, Avrupa'nın dev kulüpleri sahne aldı ve futbolseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Abone Ol

Alman ekibi Bayern Münih, günün en dikkat çekici maçında Dinamo Zagreb’i 9-2 gibi etkileyici bir skorla mağlup etti. Bayern Münih’in yıldızları Harry Kane (4 gol), Michael Olise (2 gol), Raphael Guerreiro, Leroy Sane ve Leon Goretzka, Zagreb ağlarını sarstı. Dinamo Zagreb’in gollerini ise Bruno Petkovic ve Takuya Ogiwara attı. Harry Kane, Şampiyonlar Ligi tarihine penaltıdan hat-trick yapan ilk oyuncu olarak geçti.

Real Madrid, Yeni Sezona Galibiyetle Başladı

Son şampiyon Real Madrid, Stuttgart karşısında 3-1’lik bir galibiyet elde ederek yeni sezona iyi bir başlangıç yaptı. Kylian Mbappe, Antonio Rüdiger ve Endrick’in golleriyle galibiyete ulaşan Real Madrid, Stuttgart’ın tek golünü Deniz Undav’dan aldı. Real Madrid’de milli futbolcu Arda Güler, 75. dakikada oyuna dahil oldu.

Liverpool, Milan’ı Devirerek Üç Puan Aldı

Günün diğer önemli maçında Liverpool, Milan’ı 3-1’lik skorla geçti. Liverpool’un gollerini Ibrahima Konate, Virgil van Dijk ve Dominik Szoboszlai kaydetti. Milan’ın tek golü ise Christian Pulisic’ten geldi.

İlk Günün Toplu Sonuçları

  • Young Boys 0-3 Aston Villa (19.45)
  • Juventus 3-1 PSV Eindhoven (19.45)
  • Milan 1-3 Liverpool (22.00)
  • Bayern Münih 9-2 Dinamo Zagreb (22.00)
  • Real Madrid 3-1 Stuttgart (22.00)
  • Sporting CP 2-0 Lille (22.00)

Yeni sezonun ilk gününde yaşanan bu heyecan dolu karşılaşmalar, Şampiyonlar Ligi’nin ne kadar çekişmeli ve sürprizlerle dolu bir turnuva olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.