Kamuoyunda yüksek karlı gizli fon adıyla bilinen ünlü futbolcular dahil 29 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle yargılanan Seçil Erzan davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Savcılık, Seçil Erzan'ın araç içerisinde videosunu çeken İranlı Mojtaba Haghani ve Süleyman Aslan hakkında 'Tefecilik' suçlamasıyla iddianame düzenledi.

Seçil Erzan kimdir ve kaç yaşındadır? Evli mi? Hangi bankadaydı? Bilinmeyen  kariyeri... - Haber 7 BİYOGRAFİ

TOPLANAN PARALAR SEÇİL ERZAN'IN KASASINDA

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; hazırlanan iddianamede ifadesine yer verilen Mojtaba Haghani, Seçil Erzan'ın Göktürk'te bulunan evinde büyük bir çelik kasa bulunduğunu ve toplanan paraların bir kısmının kasa içerisinde olduğunu anlattı.

Kasanın daha sonra Erzan'ın o dönem nişanlısı olan avukat Candaş Gürol tarafından özel bir şirket aracılığıyla kendi evine taşındığını, dolayısıyla paranın Candaş Gürol'da olduğunu iddia etti.

Seçil Erzan, İranlı Mojtaba Haghani için, "Moci diye bahsettiğim kişi Mojtaba Haghani üniversiteden arkadaşımın eşidir. Kendisine bu zamana kadar aldığım paranın çok daha üzerinde ödeme yaptım" demişti.

Karabük'te çaya düşen otomobilin sürücüsü öldü Karabük'te çaya düşen otomobilin sürücüsü öldü

Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Kayıp milyonların nerede olduğu ortaya çıktı - 2. Resim

 "14 MİLYONLUK SENEDE BEN DE KEFİL OLARAK İMZA ATTIM"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan yeni iddianamede davanın seyrini değiştirecek yeni detaylar ortaya çıktı. İddianamede ifadesine yer verilen Mojtaba Haghani Seçil Erzan'ı eşi vasıtasıyla tanıdığını söyleyedi. Haghani, Erzan'ın bir fondan bahsederek 60 gün içerisinde yüzde 30 kâr getirdiğini söylediğini anlattı.

Erzan'a toplamda 300 bin dolar elden para verdiğini söyleyen Haghani, "Seçil'in paraya ihtiyacı vardı. Süleyman Aslan isimli kişiden bankada senet karşılığında 10 milyon lira aldı. 14 milyonluk senede ben de kefil olarak imza attım." dedi.

İddianamede Seçil Erzan'ın alınan ifadesinde Moci diye bahsettiği kişinin Mojtaba Haghani olduğunu kendisine bugüne kadar verdiği paranın çok üzerinde ödeme yaptığını Süleyman Aslan isimli tefeciden birlikte para alıp geri ödediklerini belirtti.

Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Kayıp milyonların nerede olduğu ortaya çıktı - 3. Resim

KAYIP MİLYONLAR ERZAN'IN SEVGİLİSİNİN EVİNE TAŞINDI

Mojtaba Haghani savcılığa verdiği ifadesinde Seçil Erzan'ın Göktürk'te bulunan evinde büyük bir çelik kasa bulunduğunu, kasanın ilerleyen zamanlarda o dönem erkek arkadaşı olan Avukat Candaş Gürol tarafından özel bir şirket vasıtasıyla Kadıköy'de bulunan evine taşındığını anlattı.

Seçil Erzan ile Candaş Gürol'un aralarının iyi olduğu dönemde fon vurgunu altında toplanan paraların kasada olabileceğini söyleyen Haghani, kayıp milyonların Varol'da olabileceğini işaret etti.

Editör: UHA HABER MERKEZİ