İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayarak şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için bugün tüm camilerde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Papua Yeni Gine'de Kanlı Çatışma Patlak Verdi: Kabileler Arası Savaşta Çok Sayıda Ölü Var! Papua Yeni Gine'de Kanlı Çatışma Patlak Verdi: Kabileler Arası Savaşta Çok Sayıda Ölü Var!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye'nin Tahran'da şehit edilmesi sebebiyle Türkiye'deki tüm camilerde cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurmuştu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Erbaş, "Filistin davasının büyük önderlerinden İsmail Heniyye'nin şehit edilmesi münasebetiyle ülkemizde 1 günlük milli yas ilan edilmiştir. Yarın tüm camilerimizde salâ verilecek ve Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılınacaktır. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

AYASOFYA CAMİİ'NDE GIYABİ CENAZE NAMAZI

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne cuma namazı için geldi. Burada hutbeyi okuyan Erbaş ardından İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazını kıldırdı.

Erbaş'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş da Ayasofya'ya cuma namazı ve gıyabi cenaze namazını kılmak için geldi. Camiye sığmayanlar dışarıya serilen hasırlar üzerinde namaz kıldı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ