GÜNDEM

Sinan Ateş cinayeti davası sürüyor! Tetikçi Eray Özyağcı ifadesini değiştirdi: Emri Doğukan Çep'ten aldım

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetine ilişkin dava bugün başladı. 5 gün sürecek duruşmanın hemen başında mahkeme heyeti, MHP'nin suçtan zarar görme sıfatı bulunmadığından katılma talebini reddetti. CHP lideri Özgür Özel davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Öte yandan hakkında müebbet hapis cezası istenen tetikçi Eray Özyağcı, duruşmada ifadesini değiştirdi. İşte Sinan Ateş davasına ilişkin son dakika gelişmeleri...

Loading...

Abone Ol

TETİKÇİ ÖZYAĞCI İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Tutuklu sanıklardan Sinan Ateş'e yönelik “toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tetikçi Eray Özyağcı, duruşmada ifadesini değiştirdi. Vur emrini Doğukan Çep'ten aldığını söyleyen Özyağcı'nın “Benim Ankara’ya gitmem lazım’ dedim Doğukan Çep’e. Bana araba ayarladı. Doğukan Çep’in azmettirici olduğunu saklamak için başlangıçta farklı ifade verdim sanki ben planlamışım sadece gibi, onu korumak satmamak için” dediği öğrenildi.

"AYAKLARINDAN VUR SADECE, DİĞERLERİYLE UĞRAŞMA"

Sinan Ateş’e yönelik saldırıyı Doğukan Çep ile birlikte planladıklarını ve Doğukan Çep’in anlaşmazlık nedeniyle kendisini Sinan Ateş’i vurmak için Ankara’ya gönderdiğini açıklayan ve savcılık ifadesini değiştiren Çep, şu ifadeleri kullandı.

"Aşkın beni aradı ve ‘acilen İstanbul’a gitmem lazım, işim çıktı’ dedi. Ben Suat abiden haber almadım. Doğukan’dan haber aldım bana Sinan Ateş’in yanında iki kişi olduğunu söyledi ve bana ‘Ayaklarından vur sadece Sinan Ateş’in, Diğerleriyle uğraşma’ dedi. Ben sadece ayaklarına ateş ettim. Ben kaçarken Sinan Ateş’in yanındakiler bana ateş etti. Ben de onlara. Ben kaçarken ‘Reis vuruldu, reisi vuruldu’ diye sesler geldiğini işittim.

"VALLAHİ BEN SADECE AYAKLARINA ATEŞ ETTİM"

Sonrasında motora bindik ve Gölbaşı’na doğru gittik. Ardından beni Doğukan aradı ve ‘Sinan Ateş ölmüş, ben sana demedim mi ayaklarından vur’ dedi. Ben de ‘Vallahi ben sadece ayaklarına ateş ettim’ dedim"


01.07.2024 11:03

CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL'DEN PARTİLERE ÇAĞRI

Davaya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri Özgür Özel, ''Bu olayın azmettiricisi ve tetikçisi belli. Yarım bir iddianameyle görülen bir dava. Kılıçdaroğu ile birlikte bu davayı izliyoruz. Duruşma düzeni açısından endişe edecek bir şey yok. Ayşe Ateş'in yanında olmaya devam edeceğiz. Ettiği telefonları hatırlamayan, görüştüğü kişileri hatırlamayan ama birilerinin bağlantısını ortadan kaldırmak için yeni şeyler hatırlayan bir tetikçi ve azmettirici gördük. Kimse kral çıplak demiyorsa biz diyeceğiz.'' dedi.

Özgür Özel açıklamasının devamında, ''Sinan Ateş'in cenazesi gerçekte ortada duruyor. Sahip çıkması gerekenler sahip çıkmadığı için cenaze duruyor. Cinayetin üzerine sis perdesi indirmek isteyenler birileri tarafından korunuyor. İddianamede adı geçmesi gereken eski milletvekilleri, yöneticilerin adı dahi geçmiyor. Biz bu sisin inmesine, cinayetin üstünün örtülmesine sessiz kalmayacağız. 'Bu işe karışan kim varsa çeksin cezasını' deseler kendileri de partileri de ittifakları da rahatlayacak. Bundan sonrası için gözdağı vermeye çalışıyorlar ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar bu kadar ucuz ve kolay değil.'' ifadelerini kullandı.


01.07.2024 10:27

"BAY KEMAL NEREDE?"

Sinan Ateş’in duruşmasında cinayetin azmettiricisi olan Doğukan Çep duruşma salonunda “Bay Kemal nerede? diye bağırdı. Gazeteci Timur Soykan’ın adliyeden aktardığı bilgilere göre Bay Kemal nerede diye bağıran azmettirici Doğukan Çep jandarmalar tarafından mahkeme salonundan çıkarıldı.

Daha sonraki zamanlarda ise Mahkeme Başkanı Doğukan Çep’in tekrar duruşma salonuna getirilmesini istedi ve Çep salona getirildi. Mahkeme başkanı ifadelerinde böyle durumların olabileceğini söyleyerek “Tahriklere kapılmayın” dedi.


01.07.2024 10:00

MHP'NİN TALEBİNE RET

Öte yandan Mahkeme, "suçtan zarar görme sıfatı bulunmadığından" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) avukatlarının davaya müdahil olarak katılma talebini reddetti.


01.07.2024 09:30

SİNAN ATEŞ'İN EŞİNDEN AÇIKLAMA

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Hedefimize sadece suçlular var, adil bir şekilde yargılanmalarından başka talebimiz bulunmamaktadır. Bu milletin akıl ve vicdan sahibi ferdi bizim yanımızda.'' dedi.


01.07.2024 09:00

ÖZGÜR ÖZEL VE BAHÇELİ DE TAKİP EDİYOR

Ateş ailesinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri de duruşmayı takip ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duruşmayı takip edeceğini açıklamıştı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de davayı parti avukatlarının izleyeceğini bildirmişti.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden, haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17'si hakkındaki soruşturma, ayrı dosya üzerinden sürüyor.

Arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022'de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğrayan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ateş ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, mayıs ayında mahkemece kabul edilmişti.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve olay sırasında beraberindeki Selman Bozkurt'un "müşteki" sıfatıyla yer aldığı 22 sanıklı iddianamede, "müşterek fail" olarak yer alan sanıklar tetikçi Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13'er yıldan 20'şer yıla kadar hapis, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın ise cinayete azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Özyağci'nin ayrıca "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla, Demirbaş'ın ise "zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.


01.07.2024 08:50

DAVA 5 GÜN SÜRECEK

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanması bugün başladı.

Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde, 30 Aralık 2022'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ateş'in ölümüyle ilgili 22 sanık, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülecek dava, 5 gün sürecek.

İDDİANAME:

İddianamede, diğer sanıklar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal'ın, "iştirak halinde işlenen suça yardım ettikleri" gerekçesiyle cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.

Bu 17 sanığın, "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapsi istenirken, eski cinayet büro amiri Aykal'ın ayrıca kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ettiği gerekçesiyle ayrıca 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Yer: Ankara