GÜNDEM

Sinan Ateş cinayeti davasında 22 sanıktan 10'u adli kontrol şartıyla tahliye edildi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davada 22 sanıktan 10'u adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Abone Ol

ARA KARAR AÇIKLANDI

Tanık ifadelerinin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Davanın 10 sanığı, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Mahkeme heyeti davayı 19 Temmuz'a erteledi. 

Yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilen kişiler ise şu şekilde;

  • Mehmet Yüce
  • Erdem Karadeniz
  • Osman Bayraktar
  • Zekeriye Asarkaya
  • Hakan Saraç
  • Ufuk Köktürk
  • Aytaç Ataç
  • Caner Günay
  • Umut Ersoy
  • Alper Atay

05.07.2024 11:00

MAHKEMENİN ARA KARARI BEKLENİYOR

Davanın bugünkü duruşmasına tanık ifadeleriyle başlandı. İfadelerin tamamlanmasının ardından duruşmaya saat 14.00’e kadar ara verildi. Mahkeme heyetinin verilen aranın ardından ara kararını açıklaması bekleniyor.


05.07.2024 10:30

CHP'Lİ MAHMUT TANAL SALONDAN ATILDI

Davayı takip eden ve yaşanan tartışma sonrası dün salondan çıkarılan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, bugünkü duruşmada da mahkeme başkanı tarafından salondan çıkarıldı.


05.07.2024 08:20

BEŞİNCİ DURUŞMA BUGÜN

Ankara'da suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş cinayeti davasında bugün beşinci duruşma gerçekleştirilecek. Kritik sanıkların ifadeleri alınmaya devam ediliyor. 


05.07.2024 08:15

DÖRDÜNCÜ DURUŞMADA NE OLDU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davanın dördüncü duruşması dün görüldü. Mahkemede Ayşe Ateş ifade verdi. Ateş ifadesinde; İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın isimlerini dile getirdi.


05.07.2024 08:10

ÜCÜNCÜ DURUŞMADA NE OLDU?

Üçüncü duruşmada 22 sanığın savunası alındı. Duruşmanın başında mahkeme başkanı siyasilerin duruşma düzenini bozması durumunda bunun 'siyasi bir müdahale' olarak kabul edileceğini belirtmişti. Sanıklardan Doğukan Çep, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Buradayım be buradayım. Vallahi de billahi de sonuna kadar mücadele edeceğim. Buradayım" sözlerine atıfta bulunarak "Buradayım” diye seslendi. Ayrıca tetikçi Eray Özyağcı'nın avukatı Ziynettin Aktürk, Ateş'in arkadaşlarını suçladı. Aktürk, Ateş’in kafasına sıkılan merminin bu kişilerin silahından çıkmış olduğunu öne sürdü.


05.07.2024 08:05

İKİNCİ DURUŞMADA NE OLDU?

Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşmasında; tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getirdiği belirtilen tutuklu polis memuru Murat Can Çolak kendini savundu.


05.07.2024 08:00

İLK DURUŞMADA NE OLDU?

Ülkü Ocakları’nın eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da görüldü. Duruşmayı siyasiler de takip ederken 22 sanık hakim karşısına çıktı. İlk gün görülen duruşmada 8 sanık savunma yaptı. Tetikçi Eray Özyağci, Ankara’ya siyasi cinayet için değil, Doğukan Çep’ten Ateş’i ayaklarından vurması için telkin alarak geldiğini aktardı. Özyağci, “Bir kişi, hedef gözetmeksizin ateş etmeye başladı. Ben de onlara ateş ettim. Daha sonra ‘reisi vurduk, reisi vurduk’ diye bir ses duydum” dedi.