Amerikan Wall Street Journal gazetesi muhabiri Evan Gerşkoviç casuslukla yargılanıyordu. Rus mahkemesi ABD'li muhabiri suçlu buldu. 16 yıl hapis cezasına çarptırdı.

ABD'Lİ GAZETECİYE 16 YIL HAPİS

Wall Street Journal gazetesi davayı bir "aldatmaca" olarak nitelendirdi. "Rusya utanç verici sahte davayı düzenlerken biz Evan'ın derhal serbest bırakılması için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Trabzonspor evinde 90+8’de geri döndü! Trabzonspor evinde 90+8’de geri döndü!

SOĞUK SAVAŞ'TAN BERİ İLK

ABD Başkanı Joe Biden muhabirin serbest bırakılması için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti. Gerşkoviç'i gazeteci ve Amerikalı olduğu için Rus hükümeti tarafından hedef alındı." değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA'DAN TEKLİF

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gerşkoviç'i de içeren bir tutuklu değişimine açık olduklarını belirtti. ABD ile temasların sürdüğünü ancak bunların gizli kalması gerektiğini söyledi.

CIA İDDİASI

Rus savcılar, Gerşkoviç'in CIA'in emriyle, Ukrayna'daki savaş için tank üreten bir Rus şirketi hakkında gizli bilgi topladığını iddia etmişti. Bu iddialarla 29 Mart 2023'te tutuklanmıştı. O zamandan beri Moskova'da bir hapishanede tutuluyordu.

Editör: UHA HABER MERKEZİ