GÜNDEM

Sonuç Bildirgesi duyuruldu: NATO zirvesi Türkiye'de yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO Zirvesi için liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı. Liderlerin her birinin ayrı ayrı söz alacağı oturum gece yarısına kadar sürecek. NATO'nun 2026 Zirvesi'nin Türkiye'de yapılması kararlaştırıldı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarını sürdürüyor.  Washington’da düzenlenen zirvede “NATO Atlantik Konseyi Devlet/Hükümet Başkanları 1. Oturumu" yapıldı.

NATO'DAN TÜRKİYE KARARI

NATO'nun 2026 yılındaki zirvesinin Türkiye'de düzenlenme kararı açıklandı. 2025 yılındaki Hollanda'da gerçekleşecek zirveden bir yıl sonra Türkiye'de yapılması ilan edildi.

SONUÇ BİLDİRGESİ YAYIMLANDI

NATO Sonuç Bildirgesinde müttefiklerin Ukrayna'ya gelecek yıl en az 40 milyar dolar fon sağlaması kararlaştırıldı. Çin’e, Rusya’nın Ukrayna’yla savaşına verdiği desteği sonlandırma çağrısı yapıldı.

ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile NATO aile fotoğrafı öncesi selamlaşan Erdoğan fotoğraf çektirdi.

Tüm liderlerin katıldığı aile fotoğrafının çekilmesi sonrası zirvenin ilk oturumuna geçildi. Liderlerin söz alacağı oturumun Türkiye saatiyle 24.00'e kadar sürmesi bekleniyor.

NATO'DA LİDERLERLE BİREBİR TEMAS: MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geldi. 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada görüşmede iki ülke arasında ikili ilişkilerin, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini bunların artarak süreceğini Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e aktardı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ve Filistin'deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın hakim olması için çalışmasının yararlı olacağını da sözlerine ekledi. 

Loading...

İLK GÖRÜŞME ORBAN İLE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO zirvesi için geldiği ABD'nin başkenti Washington'da ilk teması Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile oldu.

NATO'NUN EN KRİTİK GÜNDEMİ UKRAYNA VE RUSYA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen "NATO Liderler Zirvesi" öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Stoltenberg, Washington'daki NATO Zirvesi kapsamında düzenlenen "NATO Kamu Forumu" etkinliğinde konuştu.

NATO Genel Sekreteri, Ukrayna'da çatışma sona erdiğinde Rusya'yı daha fazla saldırıdan caydırmak için Ukrayna'nın yeterli kabiliyetinin olmasının önemine işaret etti.

Ukrayna'nın güvenlik garantisine ihtiyacı olduğunun altını çizen Stoltenberg, "En iyi ve en güçlü güvence 5. madde olur." dedi.

Stoltenberg, Ukrayna'ya yönelik uzun vadeli taahhüttün uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin geçmişte Avrupa ve ABD'nin bazı sözlerini yerine getirmediğini, bu nedenle oluşan "boşlukların" Ukrayna'ya askeri yardımları geciktirdiğini dile getirdi.

Buna rağmen Ukraynalıların sahada ilerlemeyi muhafaza ettiğine dikkati çeken Stoltenberg, "Müttefiklerin vaatlerini yerine getireceğine inanıyorum." dedi.