Soykırımcı İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine kara, hava ve denizden yürüttüğü saldırılar, ardında ölü ve yaralıların yanı sıra büyük yıkımlar bırakarak 245. gününde sürüyor.

İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK HAVA SALDIRISINDA NUSAYRAT BELEDİYE BAŞKANI DAHİL EN AZ 5 KİŞİ ŞEHİT OLDU

İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta bölgelerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında en az 5 Filistinli yaşamını yitirdi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Nusayrat Mülteci Kampı'nda bulunan Nusayrat Belediyesine ait bir binayı hedef aldı.

Saldırıda aralarında Nusayrat Belediye Başkanı İyad el-Meğari'nin de bulunduğu en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Enkaz altından çıkarılan cansız bedenler, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakledildi.

İSRAİL'İN GAZZE ŞERİDİ'NE SALDIRILARINDA EN AZ 14 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 14 Filistinli şehit oldu.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail ordusunun, Gazze kentinin Sura Mahallesi'ni bombalaması sonucu 2 Filistinli öldü.

Almanya sınırlarını kapattı! Schengen Bölgesi'nde 'kontrol' krizi: 'Domino etkisi' oluşabilir Almanya sınırlarını kapattı! Schengen Bölgesi'nde 'kontrol' krizi: 'Domino etkisi' oluşabilir

Deyr el-Belah'ın Ebu Huli bölgesinde İsrail savaş uçaklarının gerçekleştirdiği bombardıman sonucu 2 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun, Refah'ın batısında topçu atışı ve ateş açması sonucu da bir Filistinli yaşamını yitirdi.

Nusayrat Mülteci Kampı'nda İsrail ordusunun sivil bir aracı hedef alması sonucu 2 kişi öldü ve yaralananlar oldu.

Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah'ta bulunan Zevayide beldesinde İsrail savaş uçaklarının saldırısında bir Filistinli öldü.

Megazi Mülteci Kampı'nda İsrail savaş uçaklarının bombaladığı evde Meğari ailesinden 6 kişi hayatını kaybetti.

İsrail saldırısından kurtulabilen tek kişi Nebhan el-Meğari, ailesinin bir ay önce Refah'tan yakınlarının evine geldiğini, oruç tutmak üzere sahur yaptıkları sırada evin İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığını söyledi.

İsrail ordusuna ait topçu birlikleri, Megazi Kampı'nda Zaferan Camisi ile bir stadyumun çevresini hedef aldı.

Bureyc Mülteci Kampı ile Deyr el-Belah kentinin doğusunda ve Nusayrat Kampı'nın kuzeyinde İsrail ordusu Filistinlilerin evlerini bombaladı.

İsrail topçu birliklerinin saldırıları nedeniyle Bureyc Kampı'ndaki Ebu er-Rus Kavşağı çevresinde yangın çıktı.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze kentinin Sabra Mahallesi'ndeki Selam Camisi yakınında bulunan Eşrem ailesine ait evi hedef alması sonucu çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi.

Ayrıca İsrail ordusu Gazze kentinin birçok mahallesini topçu atışlarıyla, sahil kesimini de hücumbotlarıyla hedef aldı.

Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararına rağmen İsrail ordusu kente yönelik saldırılarını sürdürüyor.

İşte dakika dakika İsrail ile Filistin arasında yaşananlar:

12:34 Aksa Şehitleri Hastanesi: Hastaneye son 24 saatte İsrail saldırılarında ölen 54 kişinin cenazesi getirildi

12:12 Birleşmiş Milletlerin (BM), 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde binlerce sivili öldüren İsrail'i "çatışma bölgelerinde çocuklara zarar veren ülke ve gruplar listesine" eklediği bildirildi.

11:22 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, işgal altındaki Gazze'de 14'ü çocuk olmak üzere 35 kişinin öldüğü okul saldırısıyla ilgili İsrail'den 'tam bir şeffaflık' beklediklerini açıkladı. Miller, İsrail'in 'Hamas militanlarını' vurduk açıklaması için de "Bu saldırıda 14 çocuğun öldürüldüğü iddialarını gördük. Eğer 14 çocuğun öldürüldüğü doğruysa bunlar terörist değildir" dedi.

11:05 İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne saldırılarında 8 ay geride kalırken, Tel Aviv yönetimi halkı zorla aç ve susuz bırakarak kıtlığa sürüklemeye, sivil yerleşimleri kasıtlı hedef alarak başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere on binlerce Filistinliyi öldürmeye devam ediyor.

11:05 ABD başkanlık seçimlerinde 4 kez aday olan ve ülkenin tanınmış siyasi aktivistlerinden 90 yaşındaki Ralph Nader, İsrail'in her gün sivillere saldırmasını eleştirerek "Peki, terörist kim? İsrail devlet terörü, tüm uluslararası hukuk tanımlamalarına uyuyor." dedi.

11:03 Kanada'da polis, McGill Üniversitesinin idari binasında Filistin'e destek gösterileri yapan öğrencilere biber gazıyla müdahale etti.

10:54 Fas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırıların etkilerinin üstesinden gelmesi için Filistin ekonomisine destek çağrısında bulundu

10:47 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) işgal altındaki Filistin ofisi 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sağlık hizmetlerine 464 saldırı olduğunu açıkladı.

10:30 ABD, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 24 Temmuz'da ABD Kongresindeki ortak oturumda katılımcılara hitap edeceğini bildirdi.

10:22 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda en az 14 Filistinli şehit oldu.

09:50 ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırıları konusunda Washington yönetiminin endişelerini dikkate aldığını belirtti

06:42 Katar, Hamas'ın, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması ve İsrail'le esir değişimine ilişkin son önerisi üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

04:41 New York Times (NYT) gazetesi, İsrail'deki Sde Teima adlı askeri gözaltı merkezinde alıkonulan binlerce Filistinlinin insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını gösteren bulguları yayımladı.

01:42 Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'deki çocukların 8 aydır devam eden İsrail saldırıları nedeniyle kabus yaşadığını belirtti.

01:40 İsrail'in Gazze Şeridi'nin orta bölgelerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında en az 5 Filistinli şehit oldu.

00:33 Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi, Nusayrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş sivillerin sığındığı okulun İsrail tarafından bombalanmasının ardından ölü ve yaralılarla doldu.

00:00 Hizbullah'ın, İsrail'in kuzeyindeki Kiryat Shmona'da bir alışveriş merkezini (AVM) insansız hava aracıyla (İHA) vurduğu bildirildi.

- İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 586 Filistinli öldürüldü, 83 bin 74 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 293'ü karadan işgal sürecinde olmak üzere 645 askerinin öldüğünü duyurdu.

Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 528 Filistinli hayatını kaybetti.

Editör: UHA HABER MERKEZİ