DÜNYA

Tansiyon yükseliyor! İşgalci İsrail'den Lübnan'a saldırı

Soykırımcı İsrail, Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Baalbek bölgesine hava saldırısı düzenledi.

Abone Ol

İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim devam ediyor. İsrail, Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Baalbek bölgesinde yer alan Nabi Chit köyü yakınlarına hava saldırısı düzenledi. Lübnanlı güvenlik kaynakları, saldırıda Hizbullah'a ait bir silah deposunun hedef alındığını söyledi. Saldırıda ölü ve yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

21:40 İSKOÇ HÜKÜMETİ İSRAİL İLE GÖRÜŞMELERİ ASKIYA ALDI

İskoçya hükümeti, Gazze'deki barış görüşmelerinde gerçek ilerleme sağlanana kadar Birleşik Krallık'taki İsrailli üst düzey diplomatlarla teması durdurduğunu bildirdi.

Birleşik Krallık'ın parçası olan İskoçya'daki hükümetin Dış İlişkiler Sekreteri Angus Robertson, İsrail'in Londra Büyükelçiliği Yardımcısı Daniela Grudsky ile görüşmesinin ardından gelen eleştiriler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Robertson, İsrailli diplomatla görüşmenin karşı tarafın talebi üzerine yapıldığına dikkati çekerek, bunun İskoç hükümetine "Gazze'de derhal ateşkes sağlanması gerektiği konusundaki net ve değişmez tutumlarını" ifade etme fırsatı verdiğini belirtti.

21:26 BLINKEN BASIN TOPLANTISINDA KONUŞTU

İsrail'deki temaslarını tamamlayan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, basın toplantısı düzenledi. Blinken, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına yönelik diplomatik girişimlerin başarıya ulaşması için bölgede bulunduğunu belirterek, son yapılan ateşkes önerisinin İsrail'in güvenlik çıkarlarını dikkate aldığını ifade etti

21:19 İSRAİL HİZBULLAH'IN CEPHANELİĞİNİ VURDU

İsrail, Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Baalbek bölgesine hava saldırısı düzenledi. İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim devam ediyor. İsrail, Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Baalbek bölgesinde yer alan Nabi Chit köyü yakınlarına hava saldırısı düzenledi. Lübnanlı güvenlik kaynakları, saldırıda Hizbullah'a ait bir silah deposunun hedef alındığını söyledi. Saldırıda ölü ve yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

20:40 19 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail ordusunun, kuzeydeki Gazze ile güneydeki Han Yunus kentlerine düzenlediği saldırılarda en az 19 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı, doğusundaki Et-Tuffah Mahallesi ve Han Yunus'un batısındaki En-Nemsavi siteleri bölgesine saldırı düzenledi.