Galatasaray'da Karaborsa Bilet Skandalı Patlak Verdi: 'Dursun Özbek Benim İçin Yok Hükmünde! Galatasaray'da Karaborsa Bilet Skandalı Patlak Verdi: 'Dursun Özbek Benim İçin Yok Hükmünde!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda ilk 3 maddesi kabul edilen başıboş hayvanlara yönelik 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine dün devam edildi. Komisyon, AK Parti Milletvekili Vahit Kirişci başkanlığında toplandı. CHP, DEM ve TİP partilerinin milletvekilleri, toplantının koridorlardaki ekranlardan canlı yayınlanmasını ve hayvan hakları derneklerinin temsilcilerinin de salona alınmasını talep etti.

EKRANLARA ZARAR VERDİLER

Komisyon Başkanı Kirişci, toplantının gizli formatta yürütülmediğini, yazılı basının görüşmeleri takip ettiğini söyledi. Kirişci, koridordaki ekranlara hayvanseverlerin protesto sırasında zarar verdiğini de belirterek, "Toplantıların canlı verilmesi gibi bir gelenek yok. Ayrıca komisyona katkı veren sivil toplum örgütü temsilcilerini içeri alarak görüşlerini dinledik" diye konuştu. Salona girmeye çalışan hayvanseverler ve bazı sivil toplum örgütü üyeleri, içeriye alınmayınca oturma eylemi yaptı. Grup Meclis koridorlarında da sık sık sloganlar attı.

ÜÇ YILDA 47 CANA MÂL OLDULAR

İçişleri Bakanlığı son 3 yılda başıboş köpek saldırıları ve sebep oldukları trafik kazalarıyla ilgili verileri paylaştı. Buna göre yaşanan 4 bin 269 köpek saldırısında 10 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 389 kişi yaralandı, 6 bin 530 kişi de mağdur oldu. Köpeklerden kaynaklanan 2 bin 666 trafik kazası meydana gelirken; bu nedenle 37 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 898 kişi de yaralandı.

ÖTANAZİ ÇIKARILDI

Yasa telifinde geçen 'ötanazi' kelimesinin çıkarıldığı; "Veterinerlik Hizmetleri Kanunu'nun 9. Maddesi'nin 3. Fıkrası'nda yer alan hükümler uygulanır" hükmünün eklendiği iddia edildi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ