Kartal'da Zincirleme Trafik Kazası: 3 Yaralı, Sürücü Kaçtı Kartal'da Zincirleme Trafik Kazası: 3 Yaralı, Sürücü Kaçtı

Geçtiğimiz haftayı gergin geçiren Meclis'te bu hafta; Türk silahlı kuvvetleri personel kanununun yasalaşması bekleniyor.

TSK KANUNU YASALAŞACAK

Teklif ile terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olan, bu örgütlere yardım eden, kamu imkan ve kaynaklarını örgütü desteklemeye yönelik kullanan ya da kullandıran, ve bu örgütlerin propagandasını yapan uzman erbaşların sözleşmeleri iptal edilip TSK ile ilişiği kesilecek.

25 YILI DOLDURANA EMEKLİLİK YOLU

Yine aynı teklif ile yüksek askeri şura kararı ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen personele; yaş şartı aranmaksızın kadın ve erkek 25 hizmet yılının tamamlanması halinde emekli aylığı bağlanabilecek. Teklifin ikinci bölüm görüşmeleri tamamlanacak.

9. YARGI PAKETİ

AK Parti meclis grubu ise iki teklif hazırlığı içinde ilki eğitimde şiddetin önlenmesini de içeren öğretmenlik meslek kanun teklifi diğeri ise 9. Yargı paketi. Her iki teklifinde çalışmaları sürüyor.

ÖĞRETMENE ŞİDDET CEZASI ARTIYOR

Milli Eğitim teklifine göre; öğretmene şiddete verilecek ceza yüzde elli oranında arttırılacak. Hapis cezası ertelenmeyecek. Tutuksuz yargılanma yolu kapatılacak. Özel okulda çalışan öğretmenler de kamu görevlisi sayılıp yasadan yararlanabilecek.

SOYADI KANUNUNDA YENİ KRİTERLER

9. Yargı paketinde bu hafta meclis başkanlığına verilmesi bekleniyor. Düzenlemede anayasa mahkemesi tarafından iptal edilen kadınların soyadı kullanım hakkına ait yeni kriterler geliyor. Her iki teklifin peş peşe meclis başkanlığına verilmesi bekleniyor.

MİLLETVEKİLLERİ HAC FARİZASINDA

Liderler ise kürsüde olacak. AK Parti dışındaki siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak. Hac farizası nedeniyle milletvekillerinin bir kısmı bu hafta mesaiye katılamayacak.

Editör: UHA HABER MERKEZİ