Ticaret Bakanlığı, İsrail ile ticaretin yeniden başladığı veya da başlayacağı yönündeki iddialara ilişkin bir açıklama yayımladı. İsrail ile ihracat​ ve ithalat​ işlemlerini tüm ürünleri kapsayacak şekilde durduklarını hatırlatan Bakanlık, bu konunun aksi yönünde çıkan haberlere ve iddiaları yalanladı.

"İSRAİL İÇİN GÜMRÜK​ SİSTEMİ KAPALIDIR"

İsrail ile ticaretin durdurulması yönündeki kararın Gazze’de derhal ve kalıcı ateşkes ilan edilinceye kadar kararlı bir şekilde uygulanacağının altı çizilen açıklamada, “2 Mayıs 2024 tarihinden sonra ülkemizden İsrail’e yönelik ihracat ve ithalat için tescil edilmiş hiçbir gümrük beyannamesi veyahut İsrail’den ülkemize ulaşan hiçbir İsrail sevkiyatı bulunmamaktadır. İsrail için gümrük sistemi kapalıdır. İhracat ve ithalat rakamları her ay Türkiye​ İstatistik Kurumu tarafından da şeffaf olarak yayınlanmaktadır" denildi.

Son dakika | Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'le ticaret açıklaması - 1. Resim

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Şenol Güneş’ten Sert Çıkış! Beraberlik Sonrası Hem Kırgın Hem Kızgın Şenol Güneş’ten Sert Çıkış! Beraberlik Sonrası Hem Kırgın Hem Kızgın

Diğer taraftan Filistin Milli Ekonomi Bakanlığının onay verdiği ve Filistin topraklarındaki ihtiyaçlara yönelik sevkiyat, Filistin Milli Ekonomi Bakanlığının kontrolünde ve Filistin varışlı olduğu teyit edilerek gerçekleşmektedir. Bu malların münhasıran Filistin tarafından kullanıldığı, Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı tarafından da müteaddit defalar açıklanmış bulunmaktadır. Söz konusu malların Filistin ile ticaretimize ait olduğu ticaret verilerimizden de anlaşılmaktadır”

Editör: Rüşeydanur UHA