Ayrancılar Mahallesi, Barış Manço Caddesi'ndeki bir restoranda saat 15.00 sıralarında patlama oldu. İhbar üzerine adrese jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Son dakika | İzmir'de doğal gaz patlaması: Çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim

VALİ ELBAN PATLAMANIN SEBEBİNİ AÇIKLADI
İzmir Valisi Süleyman Elban, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Restorandaki sanayi tipi tüpün patlaması sonucu 5 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi. Vali Elban, sokakta bulunan 11 binada da hasar meydana geldiğini belirtti.

Trenin çarptığı kadın hayatını kaybetti Trenin çarptığı kadın hayatını kaybetti

BAKAN YERLİKAYA YARALI SAYISINI AÇIKLADI | PATLAMA ANINI PAYLAŞTI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün İzmir Torbalı 'daki Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir Lokantada ilk belirlemelere göre sanayi tüpünden kaynaklandığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir.

Olay bölgesine; İzmir İl AFAD'dan 2 araç 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans 2 UMKE ekibi ve 36 personel sevk edilmiştir.

SON DAKİKA: İzmir’deki patlama anı kamerada: 5 kişi hayatını kaybetti 57 kişi yaralı

Patlamada maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 35 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konuya ilişkin tahkikat devam etmektedir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerine yer verdi.

SON DAKİKA: İzmir’deki patlama anı kamerada: 5 kişi hayatını kaybetti 57 kişi yaralı

5 ÖLÜ 57 YARALI

Bakan Yerlikaya daha sonra "Maalesef 1 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 5'e yükselmiştir. 57 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." açıklamasında bulunarak hayatını kaybedenlerin sayısının yükseldiğini duyurdu.

SON DAKİKA: İzmir’deki patlama anı kamerada: 5 kişi hayatını kaybetti 57 kişi yaralı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yaptığı açıklamada "İzmir'in Torbalı  ilçesindeki bir lokantada meydana gelen patlamayla ilgili Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

SON DAKİKA: İzmir’deki patlama anı kamerada: 5 kişi hayatını kaybetti 57 kişi yaralı

Torbalı  Belediye Başkanı Övünç Demir de patlamayla ilgili açıklama yaptı. Demir, "Sağlı sollu, alttan üstten her taraf boşaltıldı. Kolonlar zarar görmüş olabilir. Hepimiz buradayız. Biz de elimizden gelen desteği veriyoruz mahalle halkına. Yerde insanlar yatıyor. Çok kötü bir durum, kriz masası kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Meydana gelen patlamaya ilişkin Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Torbalı Cumhuriyet Başsavcısının koordinesinde 2 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Son dakika | İzmir'de doğal gaz patlaması: Çok sayıda ölü ve yaralı var - 2. Resim

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE DUYULUYOR

Patlamanın ardından açıklamalarda Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, ölü sayısının 4'e yükseldiğini aktardı. Ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Son dakika | İzmir'de doğal gaz patlaması: Çok sayıda ölü ve yaralı var - 3. Resim

Editör: UHA HABER MERKEZİ