GÜNDEM

Trabzon'da Filistin'e destek

Hamas lideri İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı alçak suikastla şehit edildi. Haniye'nin kısa zaman önce yaptığı Filistin halkına destek çağrısı tüm dünyada ses getirdi. Trabzon’da binlerce vatandaş, Filistin'in özgürlüğü, İsrail’ lanet için meydanlara akın etti.

Abone Ol

Vatandaşlar , Özgür Aksa Trabzon Platformu öncülüğünde  İskenderpaşa Cami önünde toplandı.  Grup,  İkindi namazından ardından ellerinde  Türk ve Filistin bayraklarıyla  İran’da şehit edilen edilen Hamas Lideri İsmail Haniye için “Sen Allah Yolunda Şehit Oldun” sloganlar atılıp, tekbirler getirilerek  Kahramanmaraş Caddesi'ndeki Ziraat Bankası önüne kadar  yürüdü.

Burada , grup adına açıklama yapan Muhammed Furkan Çelik," Gazze şeridinde ayakta kalmış tek bir şehir tek bir mahalle kalmadı. İnsanların sığınabilecekleri tek bir güvenli nokta bile olmadı. Gazze'de daracık bir alana hapsedilmiş 3 milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Mazlumların, ABD'nin verdiği silahlarla havadan, karadan, denizden bombalanıyor. Ağızlarından insan hakları sözünü düşürmeyen İngiltere, Fransa, Almanya gibi ülkeler soykırıma açık destek veriyor. Siyonizmin hizmetindeki batılı sermaye soykırımı finanse ediyor. Küresel medya sansür, çarpıtma, dezenformasyonla soykırımı örtüyor, vahşeti gizliyor, soykırıma yükselen itiraz seslerini kısıyor. Küresel zalimler bir araya gelmiş Gazze'de planlı programlı bir soykırım uyguluyor. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları, camide ibadet edenleri, un kuyruğundaki aç insanları öldürüyorlar" ifadelerine yer verdi.

Gazze davasına ömrünü adamış lider

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin öldürülmesine de değinen Çelik, "Siyonist katiller, ABD'den aldığı güçle barış ve ateşkesin en büyük umudu olan asil bir lider, korkusuz bir mücahit, Gazze davasına ömrünü adamış İsmail Heniye'yi, gözlerimizi dolduran, bileklerimizi sıktıran ve yüreklerimizi kahreden elim bir suikastla şehit ettiler. Şehidimize Allah'tan rahmet, ümmetimize baş sağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından dualar edildi, Hamas Lideri İsmail Heniyye'nin hayatını okudu. Grup ardından oturma eylemi yaptı