Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girşimi soruşturma aşamasında. soruşturmayı FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı beraber yürütüyor. Ancak zanlı Thomas Matthew Crooks bu saldırıyı nasıl planladığı ve neden düzenlediği konusunda belirsizlik devam ediyor.

"MİSİLLEME YAPILABİLİR" UYARISI

Amerikan ABC News'in haberine göre, FBI ve İç Güvenlik Bakanlığı ortak duyuruda bulundu. Suikast girişiminin ardından misilleme olabileceğini belirttiler. "Şiddet yanlısı aşırılıkçıların kasımdaki başkanlık seçimleriyle bağlantılı hedeflere" saldırı düzenleyebileceğini söylediler.

MOTİVASYONU HALA BİLİNMİYOR

Ayrıca Amerikan basınına yansıyan haberlere göre FBI, Crooks'un cep telefonuna erişim için şifresini kırdı. Bilgisayarını, evini ve arabasını inceledi. 100'den fazla kişiyle görüştü. Ancak zanlının Trump'a yönelik bu saldırıyı neden gerçekleştirdiği konusunda hala bir sonuca varamadı. Yetkililer, Crooks'un arkasında Trump'ı hedef alma nedenini açıklayan herhangi bir yazı, intihar notu, sosyal medya açıklaması veya başka bir gösterge bırakmadığına dikkati çekti. Bu saldırıyı tek başına mı yaptığı, başkalarıyla birlikte mi hareket ettiğiyle ilgili şu ana kadar "anlamlı hiçbir ipucu" bulamadıklarını ifade ettiler.

BABASI SİLAHLA POLİGONA GİTTİ SANMIŞ

Trump'a ateş açan zanlının evinde, saldırıdan bu yana etrafında polis şeridi çevrili halde incelemeler sürüyor. Crooks'un babası da yetkililerle birlikte çalışıyor. Babası sorgusunda, saldırının olduğu gün oğlunun kendisine ait ar-15 silahını alarak atış poligonuna gittiğini düşündüğünü söyledi. Ayrıca oğlu eve dönmeyince gece 23.00 sularında polisi arayarak oğlunun "kayıp" olduğunu bildirdiği bilgisini paylaştı.

ŞÜPHELİ OLARAK TESPİT EDİLMİŞTİ

Bir iddiaya göre ise Crooks'un ateş açmadan bir saatten fazla bir süre önce kolluk kuvvetleri tarafından şüpheli olarak tespit edilmişti. Saldırganın saldırıyı gerçekleştirmeden bir saatten fazla zaman öncesi güvenlik ekipleri tarafından "yanında sırt çantası ve telemetre taşıması" nedeniyle "şüpheli bir karakter olarak tanımlandığı" öne sürüldü.

Brüksel Metrosunda Doğdu, Ömür Boyu Ücretsiz Seyahat Hakkı Kazandı! Brüksel Metrosunda Doğdu, Ömür Boyu Ücretsiz Seyahat Hakkı Kazandı!

OKLAR GİZLİ SERVİSE DÖNDÜ

Güvenlik personelinin bu tür şüpheli kişileri takip etmesi gerektiği ancak böyle bir şeyin olduğuna dair hiçbir kanıtın bulunmadığı kaydedildi. Cumhuriyetçi Senatör John Barrasso, ABD Gizli Servis Direktörü'nün istifasını istedi. "Bu, gizli servis adına tam bir başarısızlıktır. En üst kademenin değiştirilmesine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Editör: UHA HABER MERKEZİ