Hakan’dan Yarı Finale Asist Hakan’dan Yarı Finale Asist

BUGÜN BAŞVURAN 2027​'DE GİDEBİLECEK 

Yoğun taleplere rağmen vize prosedüründe bir değişikliğe gitmeyen ABD, Türkiye'den yapılacak ve genel olarak turizm, akraba ziyareti ya da akademik konferanslara katılımı içeren B1-B2 vizelerinin randevu tarihini en erken 2027 yılına sarkıtmış durumda. 

ABD kapılarını tamamen kapattı! Türklere 2 yıl vize yok - 3. Resim


ABD Konsolosluğu'nun internet sitesine giren vatandaşlar, en erken randevuların 2026 yılının Aralık ayı için verildiğini gördü. Pasaport gönderim süreçleri ve işlem süreleri de dikkate alındığında, bugün ABD'ye gitmek isteyen bir Türk vatandaşı, halihazırda vizesi bulunmaması halinde en erken 2027 yılında ABD'ye ayak basabilecek. 

Söz konusu durum, federasyon ile bağlantısı olmayan çok sayıda bireysel sporcunun, akademisyenin ve gazetecinin mağduriyet yaşamasına neden olurken, kontenjanların artırılma talebine ABD'den herhangi bir yanıt gelmemekte.