Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da düzenlenen 'Türkiye'de Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Geliştirilmesi Projesi'nin kapanış konferansına katıldı. Gündeme ilişkin konuşan Bakan Tunç, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da düzenlenen barış gösterisine ateş açması sonucu öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin şehit edilmesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul'a hava durumu şoku geliyor! İstanbul'a hava durumu şoku geliyor!

AYŞENUR EZGİ EYGİ'NİN ÖLÜMÜNE SORUŞTURMA

İsrail'in Ayşenur Ezgi Eygi'yi şehit etmesiyle ilgili soruşturma açıldığını duyuran Bakan Tunç, "Vatandaşımızın İsrail’in terör saldırısıyla şehit olmasına sessiz kalamazdık" vurgusunu yaptı. İsrail'in katlettiği Ayşenur'un hakkını savunmaya devam edeceklerini belirten Tunç, "Rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceğiz. Ayşenur'un kanı yerde kalmayacak" dedi.

ERDOĞAN 'HESAP VERECEKLER' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini lanetleyerek İsrail'in işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceklerini belirtmişti.

NE OLMUŞTU?

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı. Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ